Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenská herečka po rokoch šokovala: Vražda Remiáša sa odohrala pod jej oknami

Kristína Farkašová na premiére filmu Únos Zobraziť galériu (5)
Kristína Farkašová na premiére filmu Únos (Zdroj: Ján Zemiar, Marko Erd)

BRATISLAVA - Do kín sa po siedmich rokoch príprav dostal očakávaný politický triler Únos. Film inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa diali na slovenskej politickej scéne v 90-tych rokoch minulého storočia. Do dnes nevyšetrená vražda Róberta Remiáša osobne zasiahla aj herečku Kristínu Farkašovú, ktorá sa vyznala na sociálnej sieti.

Boj o politickú moc na pozadí ľudských príbehov a nešťastí. Týmito slovami sa dá film Únos výstižne charakterizovať. O zavlečení syna prvého slovenského prezidenta do cudziny sa hovorí stále. A stále bez vierohodného policajného vyšetrenia prípadu. V jeho pozadí zomrel mladý Róbert Remiáš, ktorý pomáhal spravodlivosti. Svedkom jeho popravy bola aj herečka Kristína Farkašová.

"Moji rodičia bývajú v Karlovke. Bývala som tam samozrejme aj ja, keď som bola malá. Presne si pamätám, keď som sa zobudila na to, že počujem výbuch. Vyšla som z izby a s ockom sme z balkóna videli plamene, oheň...nevedeli sme, čo sa deje, až na druhý deň sme sa dozvedeli, čo sa stalo. Že zahynul Róbert Remiáš. Človek, ktorý vedel viac, ako treba. Človek, ktorý sa nebál povedať pravdu. Bohužiaľ, ten človek zomrel...zomrel mladý človek, pretože sa tu bojovalo o moc. Pretože keď ide o moc, ľudské životy nie sú dôležité," opísala na sociálnej sieti situácia spred rokov, ktorú zažila na vlastnej koži Farkašová.

Róbert Remiáš
Zobraziť galériu (5)
Róbert Remiáš  (Zdroj: Foto: TASR)

Prípad je dodnes nevyriešený, no zdá sa, že nádej tu je. Začína sa reálne hovoriť o zrušení Mečiarových amnestií. "Celá politická kauza o moci jedného demagóga a manipulátora je vyrozprávaná cez príbeh novinárky Marty. Vidíte príbeh obyčajných ľudí, cez ktorý si pripomeniete, že žijete tu...v tom štáte, ktorý sa hrdí kresťanskou tradícou, kde bezhlavo (doslova) ničia tých, čo chcú hovoriť pravdu,"  napísala herečka. 

Juraj Hrčka
Zobraziť galériu (5)
Juraj Hrčka  (Zdroj: Jan Zemiar)

Dano Heriban
Zobraziť galériu (5)
Dano Heriban  (Zdroj: Jan Zemiar)

"Bola som potom dlho ticho. To sa mi skutočne nestáva. Bolo mi smutno. Bolo mi vydesene. A zároveň sa mi strašne uľavilo, že sa konečne natočil film o tom, čo sa dialo v našej nedávnej histórii. Cítila som zadosťučinenie a hrôzu zároveň," vyznala sa Farkašová a svojimi slovami tlmočila myšlienky mnohých, ktorí už film zhliadli.

Milan Ondrík
Zobraziť galériu (5)
Milan Ondrík  (Zdroj: Ján Zemiar, Marko Erd)


Prečítajte si aj:

Prvý slovenský triler o únose Kováča ml. sprevádzali emócie: Sľub Kisku plačúcej matke Remiáša


Skvelé obsadenie hercov, ktorí zvládli svoje úlohy bravúrne, vypovedá o smutnej histórii, kde bola politika úzko prepojená s mafiou. "Herci, ktorí v tomto filme hrajú, vedia, čo hrajú, vedia o čom hrajú, vedia, prečo to hrajú. Sú to vynikajúce výkony, obzvlášť by som vychválila Milana Ondríka, ktorého nadradenosť, pitomosť sú chvíľami tak smiešne a uveriteľno-neuveriteľné, že sa vám chce grcať," napísala Farkašová a my sa s jej slovami stotožňujeme. "Maroš Kramár so svojou známou a povestnou charizmou sa tak slizko podobá niekdajšiemu predsedovi vlády, až vás zamrazí," doplnila. Na premiére Film Únos Mariany Čengel Solčanskej bola aj mama nebohého Róberta Remiáša. 

 

 

Viac o téme: FilmTrilerÚnos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu