Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slová chvály o táboroch pre Židov ho môžu výjsť draho: Polícia si podala Kotlebovho konkurenta

Švec na rečníckom pódiu. Zobraziť galériu (3)
Švec na rečníckom pódiu.

BRATISLAVA - Slová o pracovných táboroch na Slovensku počas druhej svetovej vojny ho môžu poriadne mrzieť. Kotlebov oponent a šéf nacionalistického hnutia prestrelil, keď napísal, že v pracovných táboroch bolo o Židov dobre postarané a šokoval, keď by podobné tábory zaviedol aj dnes. Polícia aj prokuratúra už jeho výroky riešia!

Včera sme informovali o statuse šéfa Slovenského hnutia obrody Róberta Šveca. Na základe fotiek zo Slovenského národného archívu usúdil, že podmienky pre Židov v slovenských pracovných táborov počas druhej svetovej vojny neboli vôbec zlé a uväznení v nich mali dobré podmienky. "Slovenský národný archív zverejnil fotografie zo slovenských pracovných táborov pre Židov z čias prvej Slovenskej republiky. Aj tieto fotografie sú dôkazom toho, že o Židov bolo v táboroch dobre postarané," napísal aktivista, ktorý oslavuje bývalého prezidenta Jozefa Tisa.

Slová chvály o táboroch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Robert Švec)

Topky zistili, že Generálna prokuratúra (GP) a polícia sa už výrokmi Šveca zaoberajú. Potvrdila nám to hovorkyňa Andrea Predajňová. „Generálna prokuratúra SR posúdi trestno-právny charakter medializovaných informácií,“ zareagovala pre Topky hovorkyňa.

Preverovať výroky lídra nacionalistického hnutia bude aj nitrianska polícia. "Odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre sa na základe vlastných zistení zaoberá preverovaním podozrenia, či v tejto súvislosti nedošlo k spáchaniu trestného činu," informovala nás Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Čo je Slovenské hnutie obrody

Podľa ľudskoprávnych organizií bojujúcich proti rasizmu a fašizmu je SHO fašistická organizácia, ktorá velebí Slovenský štát a Tisa. Má rasistické názory voči rómom a propaguje nenávisť voči homosexuálom. V minulosti sme upozornili na člena SHO, ktorý sa vyznačuje radikálnymi názormi na homosexuálov či Židov.   

Viac o téme: HolokaustPracovné táboryŽidiaRóbert ŠvecSHO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu