Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hrdí Slováci sa pýšili krásou našej domoviny a potom prišla rana: Prekliate USA na FOTO

Tatry to veru nebudú. Zobraziť galériu (2)
Tatry to veru nebudú. (Zdroj: FB/Prečo ľuďom hrabe?)

BRATISLAVA - Včerajší príspevok vo facebookovom profile Slovenského hnutia obrody, ktoré si podľa vlastného popisu kladie za cieľ "prispieť svojou prácou k obrane štátnosti, zvrchovanosti a suverenity Slovenskej republiky", poukazoval na krásy našich hôr a prírody, no skončil poriadnym fiaskom. Zverejnená fotografia mala totiž od slovenských končín naozaj na míle ďaleko a stránka sa stala terčom posmeškov.

Letušky sa zdôverili so svojimi zážitkami z práce: Čo všetko si dovolia ľudia v lietadle!

Slovenské hnutie obrody nie je na Facebooku neznáme, má vyše 40-tisíc fanúšikov, ktorí pravdepodobne súhlasia s myšlienkou zakladateľov o "prehlbovaní vlastenectva a národného cítenia". To sa malo prejaviť aj pri zverejnení idylickej snímky krajiny so zasneženou horou v pozadí. Treba uznať, že scenéria je naozaj nádherná, len geograficky fotografia akosi nekorešponduje s popisom "Krásne a naše - slovenské". Nech by ste totiž akokoľvek hľadali tento končiar na mape, u nás by ste ho nenašli.

Hrdí Slováci sa pýšili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Slovenské hnutie obrody)

Rozhľadenejší internetoví užívatelia okamžite začali v komentároch upozorňovať, že si stránka vyrobila poriadny trapas. "To je Mt. Hood, najvyššia hora štátu Oregon v USA. Krásne ale nie naše - nestačí len niečo nájsť na gúgli a hodiť to sem, že slovenské," napísal Lukáš s ironickou poznámkou, že hrdí Slováci ani nevedia, čo je u nás a čo nie. Administrátori sa po nepríjemných komentároch pod záberom spamätali a príspevok po niekoľkých hodinách stiahli. Nebolo to však dostatočne rýchlo na to, aby sa z neho už nestal na internete hit.

__________________________________________________________

O Slovenskom hnutí obrody topky písali aj vo februári minulého roka. Jeho spoluzakladateľom je Pavol Privalinec, ktorý býva označovaný za neonacistu. Sám sa chváli láskou k dr. Tisovi a nešetrí xenofóbnymi a rasistickými komentármi. Podľa ľudskoprávnych organizácií bojujúcich proti rasizmu a fašizmu SHO velebí Slovenský štát a jeho prezidenta Jozefa Tisa. Má rasistické názory voči Rómom a propaguje nenávisť voči homosexuálom. SHO sa prezentuje vykresľovaním Západu a USA ako nepriateľov Slovenska.

Viac o téme: TrapasSlovenské Hnutie Obrody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu