Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Beňová rok mlčala, teraz to prišlo: Šokujúca pravda o zákulisí Smeru, Fico narazil!

Monika Flašíková-Beňová  Zobraziť galériu (3)
Monika Flašíková-Beňová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zakladateľka najsilnejšej politickej strany Smer po roku mlčania prehovorila. Servítku pred ústa si nedala. Monika Flašíková-Beňová zverejnila blog, v ktorom kritikou do vlastných radov rozhodne nešetrí.

Napísať svoje myšlienky sa europoslankyňa chystala približne rok. Odhodlala sa až teraz a od srdca sa rozhovorila. "Smer som zakladala, mám stranícky preukaz č. 002. Spolu s Robertom Ficom som opakovane prešla celú krajinu a pomáhala budovať regionálne štruktúry. Smer vznikol ako strana „tretej cesty.“ Smer sa nám podarilo na politickej scéne zastabilizovať a časom sa z neho stal najsilnejší politický subjekt. Integrovali sme prakticky celé pôvodné ľavicové spektrum," spomína vo svojom blogu na politické začiatky a rozmach strany.

V strane vládne elitárstvo

Aj keď diplomaticky, no kritikou rozhodne nešetrí. Za veľký neúspech označila elitárstvo."Žiaľ, elitárstvo začalo postupne nadobúdať rozmery, ktoré akúkoľvek, aj tú najlepšie mienenú oponentúru a diskusiu v strane eliminovali," napísala a pre vysvetlenie zdôraznila, že chrbticou politickej strany sú práve členovia v regiónoch.

Členovia strany sa pýtali

Postupne ale od vedenia strany prichádzali situácie, ktoré bolo potrebné vysvetľovať: "Ak má Smer do budúcnosti šancu, tak je to práve vďaka ľuďom v regiónoch, ktorí vždy lojálne zabojovali. Len každé ďalšie voľby to bolo pre nich náročnejšie, lebo niektoré veci sa jednoducho vysvetliť nedajú a začínali sa preto pýtať, ako ďalej." 

Beňová rok mlčala, teraz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, Facebook)

Neoblomný líder strany

Roberte Fica považuje Flašíková-Beňová za rešpektovaného a váženého lídra strany, ktorý doplatil svojím zdravím. "Robert Fico však narazil na hranicu, ktorá je dôležitejšia, ako akákoľvek funkcia či moc. Je ňou zdravie. Nie malou mierou sa na ňom podpísali aj udalosti ostatných mesiacov a zrejme tiež situácia v samotnom Smere. Odchod Paľa Pašku, kampaň a výsledok volieb, prerozdelenie funkcií vo vláde či prejavy nespokojnosti niektorých ambicióznejších kolegov," bilancovala.  

Kauza CT-čka a Bašternák

"Posledná kauza, podobne ako tá predvolebná, ktorá vyústila v odchod Paľa Pašku to odhalila viac, ako sme čakali. A tí, ktorí mu vtedy za chrbtom šepkali, že strane škodí, dnes akoby boli azbestoví a nemali sa k činu. Nie, toto nie je o vine či nevine, toto je proste o tom, ako pôjdeme ďalej. Kto má byť ten, kto „toho kto strane reálne škodí“ potľapká po chrbte a pošepká mu, že je čas s tým prestať," veľavravne prezradila europoslankyňa. Jej ďalšie slová doslova zarážajú a prezrádzajú ešte oveľa viac. "Áno, súhlasím aj s tým, čo zaznelo na zasadnutí poslaneckého klubu, že ministrov nám tu opozícia ani média odvolávať nebudú. Som za, len im teda na to konečne prestaňme dávať náboje," povedala a my sa môžeme domnievať, že na mysli mala práve ostro sledované kauzu okolo podnikateľa Bašternáka, ktorý je podozrivý z podvodov. 

Robert Kaliňák a Monika
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Stále je nádej

Zakladateľka vládnej strany Smeru aj napriek problémom dáva stále šnacu. "Vráťte sa preto viac medzi ľudí a počúvajte ich, povedia vám veľa dôležitých postrehov. Možno už nikdy nezískame na svoju stranu 45 % voličov, ale dôležité je, že tou poctivosťou a otvorenosťou, hlásením sa a presadzovaním hodnôt získame stabilnú voličskú základňu," napísala a pre výstrahu spomenula bývalých silných politikov: "Spomeňte si na z obrazovky mávajúceho Vladimíra Mečiara, ktorému už nikto neveril alebo na Pavla Freša v zelenej teplákovke a červených teniskách s výsledkom 0,25% pre stranu, ktorá, podobne ako my, voľakedy diktovala politiku."

Viac o téme: SmerMonika Flašíková Beňová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu