Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Fico ukázal súkromie, kde si užíval futbal: V najlepšom ho schladil exminister Bašternákom

Fico pred televízorom. Zobraziť galériu (5)
Fico pred televízorom. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Včerajší ostro sledovaný futbalový zápas našich proti Rusom dopadol na jednotku. Popri svojich pracovných povinnostiach si zápas EURO 2016 vychutnal aj premiér Robert Fico. Na Facebooku sa pochválil ako ho sleduje so svojím psom Larrym. Čo však nečakal, boli uštipačné komentáre ľudí súvisiace s kauzou Bašternák. Dokonca ho podpichol aj bývalý minister práce.

Chvíľu oddychu, aj keď s dokumetmi v rukách, si včera počas futbalového zápasu Fico očividne užíval. S povzbudením: "Slovensko, do toho!" aspoň na chvíľu opustil politické problémy. Ale hlavne kauzu Bašternák, ktorá sužuje jeho pravú ruku Roberta Kaliňáka.

Fico ukázal súkromie, kde
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Minister vnútra čelí v týchto dňoch škandálu a vyzerá to tak, že už stojí na poriadne tenkom ľade. Vysokú sumu na svojom účte od firmy, v ktorej figuruje Ladislav Bašternák, muž podozrivý z daňových podvodov, doteraz adekvátne nevysvetlil. Premiér navyše býva v komplexe Bonaparte, ktorý vystaval práve Bašternák. Vyšetriť prepojenie jedného z najsilnejších politikov Slovenska na podozrivého muža je momentálne v kompetencii orgánov činných v trestnom konaní.

Fico ukázal súkromie, kde
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

O rozvírenie kauzy sa zasadila opozícia, ktorá doslova tlačí na pílu. Pod Ficov zverejnený status na sociálnej sieti exminister práce Jozef Mihál zo SaS napísal: "V pondelok prídeme nakuknúť." Pravdepodobne mal na mysli, že by rád navštívil premiéra v luxusnom komplexe Bonaparte a z očí do očí sa okrem futbalu porozprával aj o kauze, ktorá je aktuálne na pranieri. Aj keď premiér nesledoval zápas vo svojom luxusnom byte v komplexe Bonaparte a uskromnil sa obývačkou na Úrade vlády SR, návšteva opozície s požiadavkami na odpovede v súvislosti s pálčivými otázkami, by ho istotne nepotešila.  

Fico ukázal súkromie, kde
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Fico ukázal súkromie, kde
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Kauza Bašternák

Minister vnútra Robert Kaliňák krátko po prevalení kauzy odmietol, že by ho s Bašternákom niečo spájalo. Neskôr priznal, že s ním v minulosti obchodoval. Na ďalšie otázky týkajúce sa jeho akcionárskeho podielu v spoločnosti B.A.Haus, ktorý kúpil od podnikateľa Ladislava Bašternáka, bude odpovedať až po tom, keď Igor Matovič zverejní účtovníctvo svojej firmy.

Kiska zdvihol varovný prst

Predseda SaS a europoslanec Richard Sulík požiadal listom o stretnutie s prezidentom SR Andrejom Kiskom. Hovoriť chce o súčasnej situácii na Slovensku, týkajúcej sa tejto kauzy a to aj v súvislosti s blížiacim sa slovenským predsedníctvom v Rade Európskej únie. Ku kauze sa dnes v parlamente prezident vyjadril a nad nevyšetrenou kauzou dvíha varovný prst.

Viac o téme: Robert FicoEURO 2016. Jozef Mihál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu