Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Matovičovci vytiahli nové obvinenia: Bašternák platí za krytie, Kaliňák vraj chystá megapomstu!

Matovič poukázal na Bašternákove úplatky pre špičky Smeru. Zobraziť galériu (6)
Matovič poukázal na Bašternákove úplatky pre špičky Smeru. (Zdroj: repro foto NR SR)

BRATISLAVA - Státisícové úplatky od Bašternáka pre špičky Smeru. Takto vidí opozícia biznis medzi Bašternákom a Ficom, Kaliňákom a Počiatkom. Poslanci za OĽaNO a SaS na tlačovke ukázali, ako si ich mal Bašternák kúpiť. Následne opäť vyzvali Fica, aby sa vysťahoval z bytovky Bonaparte a Kaliňáka, aby odstúpil.

Kaliňák s Bašternákom urobia obchod, keď je Bašternák v kúte, ktorý sa tvári v poriadku. Vyhlásil to líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý poukázal, že za "držhubné" si mal u Fica a Kaliňáka vybaviť protekciu. Kaliňák si za 430 tisíc eur kúpil 16 percentný podiel vo firme B.A. Haus, ktorú zakladal Bašternák.

Matovičovci vytiahli nové obvinenia:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: repro foto NR SR)

Podľa realitných maklérov majú domy Bašternáka miliónové hodnoty a opozícii sa zdá podozrivé, že Kaliňák zaplatil za podiel iba 430 tisíc eur. "Robert Kaliňák kúpil podiel vo firme B.A. Haus, ktorej jediný majetok sú nehnuteľnosti. Ich ceny sa v lukratívnej časti Bratislavy za posledné dva roky vôbec nehýbali. Sú to štyri nehnuteľnosti v súhrnnej hodnote 6,5 milióna eur, podľa odhadov realitného makléra. Kaliňák kúpil v B.A. Haus 16-percentný podiel, ktorého hodnota je 1,04 milióna eur len za 430.000 eur. Aktívny minister vnútra teda zobral od Bašternáka, ktorý mal problémy s políciou, úplatok 610.000 eur," povedal Matovič.

Matovičovci vytiahli nové obvinenia:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: repro foto NR SR)

Poukázal tiež, že Fico neplatí Bašternákovi za prenájom v skutočnosti toľko, ako si verejnosť myslí. "Fico tam vraj býva za 2650 eur mesačne, ktoré platí za byt vo výmere 377 metrov štvorcových. Sú tam však výrazne menšie byty a nájom stojí 5000 eur plus energie. Reálny nájom vo Ficovom byte by bol 6500 eur plus 800 eur energie. Za 44 mesiacov je to rozdiel 195.800 eur, čo je úplatok Ficovi," povedal Matovič."Presne toto sa stalo aj pri kúpe podielu Jána Počiatka," vyhlásil Matovič.

Matovičovci vytiahli nové obvinenia:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: repro foto NR SR)

Tajné stretnutie Matoviča so Smerákom

Matovič na záver svojho vystúpenia povedal, že mal včera nadránom stretnutie s poslancom Smeru, ktorý mu otvorene povedal o zákulisí sociálnych demokratov. Podľa jeho zdroja mu jeden zo smerákov povedal, že minister vnútra na neho chystá útok. "S Tiborom som to dohodol, ale prokurátor je trochu natvrdlý. Voči Matovičovi vznesieme delikt za autá. Bude mať hanbu na celé Slovensko. Do predsedníctva bude po probléme," mal podľa Matoviča o ňom povedať Kaliňák.

Veronika Remišová (OĽaNO) a Ľubomír Galko (SaS) podali podnet na výbor pre nezlučiteľnosť funkcií. Verejný funkcionár nemôže podľa nich prijímať dary. Opäť vyzvali, aby Kaliňák odstúpil a Fico, aby odišiel z bytu v komplexe Bonaparte.

Matovičovci vytiahli nové obvinenia:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: repro foto NR SR)

Vajatavé kokty od koaličných partnerov

Podľa Lucie Nicholsonovej sme počuli od koaličných partnerov na margo kauzy iba niekoľko "vajatavých koktov". "Toto je ten moment, kedy musí občan prestať byť ovcou a mal by sa vzoprieť," vyhlásila Nicholsonová. "On by mal byť správca dôchodcovských spoločností. O budúcnosť dôchodkov by nemusel mať nikto obavy," pripomenul Mihál a narážal na neuveriteľne výnosný biznis Kaliňáka.

Remišová sa na záver zamyslela, ako je vôbec možné, že minister vnútra udržiava kontakty s ľuďmi, ako je Bašternák. "Slušný človek sa s takými ľuďmi nestretáva a pán Kaliňák, minister vnútra, odkúpi podiel od človeka, ktorého vyšetruje polícia. Už nie je nikto, kto by veril, ako včera poznamenal pán Kiska, že by niekto mohol priniesť 12 miliónov v keši," vyhlásila Remišová s tým, že by Kaliňák zverejnil všetky zmluvy a nie iba to, čo on chcel zverejniť.

Viac o téme: OpozíciaRobert KaliňákKauza Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu