Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Procházka rázne konal, odvolal Hrnčiara a Fedora za zákulisné rokovania

Radoslav Procházka a Andrej Hrnčiar
Radoslav Procházka a Andrej Hrnčiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Andrej Hrnčiar už viac nebude zastávať post prvého podpredsedu koaličnej strany #Sieť. Z tejto funkcie ho odvolal predseda strany Radoslav Procházka.

Hrnčiar totiž dnes popoludní informoval, že má s predsedom strany Smer-SD dohodnuté rokovanie o možnostiach vzájomnej spolupráce medzi ním a niekoľkými ďalšími poslancami za #Sieť na jednej strane a stranami Smer-SD a Most-Híd na strane druhej, mimo oficiálnych štruktúr a poverenia od orgánov strany. 

Hlboká neúcta

"Takýto postup je prejavom hlbokej neúcty k stanovám #Siete, jej snemu a predsedníctvu a rovnako tak aj k jej členskej základni. Keďže takýto postup vážne a priamo ohrozuje fungovanie #Siete, na základe svojej kompetencie podľa stanov som z funkcie prvého podpredsedu odvolal Andreja Hrnčiara a z funkcie člena predsedníctva spoluorganizátora tohto postupu Martina Fedora," uviedol v stanovisku predseda strany Procházka. Ako dodal, žiadne ďalšie sankcie voči obom poslancom ani voči nikomu inému navrhovať nebude.


Prečítajte si aj: Odmena za podporu? Fico pomoc Martinu odmietal, teraz pošle Hrnčiarovi 2,5 milióna


"Môj mandát ako predsedu sa k 1. septembru 2016 končí a to, či sa budem uchádzať o jeho obnovu, je v tejto chvíli otvorená otázka. Privítam záujem akéhokoľvek iného kandidáta a postup v súlade so stanovami," dodal Procházka. Informovala o tom hovorkyňa strany #Sieť Karmen Németová.

Viac o téme: ProcházkaSieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu