Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Predpoveď počasia na víkend: Prichádza studený front a výrazná zmena!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Pred nami je slnečný, ale chladný víkend s mrazivými teplotami. Meteorológovia upozorňujú aj na tvorbu snehových jazykov a závejov, ktoré sa môžu šoférom na cestách vypomstiť. V nedeľu očakávame príchod studeného frontu, ktorý prinesie výrazné ochladenie.

Predpoveď počasia na piatok (06. 02. 2015)

Nad Talianskom sa udrží vyplňujúca sa tlaková níž. Zároveň sa bude rozširovať z Atlantiku cez Britské ostrovy až nad Pobaltie tlaková výš.

Bude prevažne malá, na juhu miestami prechodne zväčšená oblačnosť, ojedinele slabé sneženie. Najvyššia denná teplota dosiahne 0 až 5, na severe a Horehroní okolo -2 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -5 stupňov Celzia.

Na horách stredného a východného Slovenska bude dnes miestami fúkať silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred vetrom, ktorá potrvá do soboty (7. 2.) do 6.00 h. Očakáva totiž výskyt vetra, ktorý na horách dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 20 - 26 m/s. Takáto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Meteorológovia upozorňujú aj na snehové jazyky a záveje, ktoré sa môžu tvoriť v niektorých častiach západného, stredného a východného Slovenska. SHMÚ vydal pre túto oblasť výstrahu prvého stupňa platnú do soboty. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

Predpoveď počasia na sobotu (07. 02. 2015)

Od západu sa do našej oblasti rozšíri výbežok vysokého tlaku. Bude prevažne polooblačno, zrána miestami hmlisto. Nočná teplota klesne na -4 až -9, v horských dolinách a kotlinách -10 až -15 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na -3 až +3 stupňov Celzia, fúkať by mal severný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Predpoveď počasia na nedeľu (08. 02. 2015)

Podľa slov meteorológa zo Slovenského hydrometeorologického ústavu Norberta Polčáka bude v nedeľu cez Slovensko od severu prechádzať studený front, ktorý prinesie výraznú zmenu počasia. Ako uviedol: „Na viacerých miestach očakávame snehové prehánky, na severe aj trvalejšie sneženie, najmä na severných návetriach hôr. Na väčšine územia sa rozfúka silný severozápadný vietor v nárazoch 60 až 80 km/h, pri ktorom sa budú najmä na severe tvoriť snehové jazyky a záveje. Na hrebeňoch hôr očakávame búrlivý vietor až víchricu. Citeľne sa ochladí, najmä na severe a na horách.“

Nočná teplota klesne na -3 až -8, v horských dolinách a kotlinách -9 až -14 stupňov Celzia. Denná teplota dosiahne -2 až +3 stupne, na severe miestami aj chladnejšie

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu