Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pripravte sa na drsné počasie: Dnešok bude plný snehu, vetra a závejov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Meteorológovia varujú dnes pred vetrom, snežením aj tvorbou snehových jazykov a závejov vo viacerých regiónoch. Výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) pred vetrom platí pre západ a sever krajiny, vietor môže miestami v nárazoch dosahovať rýchlosť 17 až 23, na horách až 25 metrov za sekundu.

Pre sever a severozápad Slovenska platí i výstraha pred snežením. V okresoch Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Dolný Kubín, Martin, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Čadca, Námestovo a Tvrdošín môže miestami napadnúť 20 až 35 centimetrov nového snehu, čo môže skomplikovať život vodičom aj chodcom. SHMÚ okrem toho upozorňuje na možnú tvorbu snehových jazykov a závejov takmer na celom Slovensku s výnimkou niektorých južných oblastí.

Cesty na Slovensku sú zjazdné, hrozí však poľadovica

Všetky cesty, rýchlostné úseky, diaľnice i horské priechody na území Slovenska sú dnes zjazdné. Pre nízku teplotu sa môže na cestách pri zrážkach vytvárať poľadovica. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe www.zjazdnost.sk.

Povrch diaľnic a rýchlostných ciest je prevažne suchý až mokrý, miestami môže dopravu komplikovať sneh či poľadovica. Ostatné cesty sú suché až mokré, alebo sú pokryté vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu. SSC upozorňuje, že v okrese Rožňava je vyhlásený I. stupeň mimoriadnej situácie z dôvodu neprejazdnosti cesty II/533 z rožňavskej strany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu