Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zamestnanci v humenskej firme drkocú zubami: Kosa kvôli chýbajúcim oknám

Vo firme vymieňajú okná, ľudia musia pracovať Zobraziť galériu (3)
Vo firme vymieňajú okná, ľudia musia pracovať (Zdroj: foto: tv markíza)

HUMENNÉ – Nepríjemné chvíle prežívajú robotníci vo výrobnej hale firmy Oldrati Slovensko, s.r.o. Vo firme vymieňajú okná a zatepľujú budovu. Zamestnancom síce odporučili, aby sa do práce teplo obliekli, no tí od zimy drkocú zubami. Momentálne pracujú v halách bez okien.

Nespokojní zamestnanci sa sťažujú, že v halách je len osem stupňov Celzia. Humenská firma začala totiž v chladných dňoch s rekonštrukciou priestorov. Vedenie síce odporučilo zamestnancom, aby sa do roboty teplo obliekli, no pracovať celú zmenu v neľudských podmienkach je pre nich silná káva.   

Na miestach, kde okná chýbajú, je natiahnutá obyčajná fólia. Niektorí zamestnanci si chceli zobrať počas dní bez okien dovolenku, no vedenie firmy to údajne zamietlo s odôvodnením, že prerušiť výrobu kvôli výmene okien netreba. "Všetky práce sú naplánované a prebiehajú so vznikom minimálnych nepríjemností operátorom tak, aby zároveň nedošlo k odstávkam štandardnej výroby," stojí v reakcii firmy, ktorú poskytla pre Tv Markíza.  

Zamestnanci v humenskej firme
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Podľa odborníka z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, ak je v halách naozaj len osem stupňov, nie je to v poriadku. Zatiaľ od zamestnancov žiadny podnet nedostali. Ak by ho mali, určite by situáciu išli preveriť.

Ideálna teplota na pracovisku by mala byť 15 až 20 stupňov, vo výnimočných prípadoch je prípustné rozmedzie od 12 do 22 stupňov Celzia.

Zamestnanci v humenskej firme
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Humenská firma vyrába priemyselné tesnenia. Ukončenie rekonštrukcie budovy chce stihnúť do konca týždňa.  

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu