Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Smutná správa z Austrálie: Slovák Tom (†29) odišiel do raja za šťastím, našiel tam svoju smrť!

Tom S. sa už domov živý nevráti Zobraziť galériu (5)
Tom S. sa už domov živý nevráti (Zdroj: Facebook)

GOLD COAST - Z Austrálie prišla smutná správa, o život tam prišiel mladý Slovák. Kamaráti ho našli v hotelovom bazéne, pričom všetko poukazuje na nešťastnú náhodu. Mladík bol totiž pred smrťou plný života a tešil sa na nové dobrodružstvá u protinožcov.

Dvadsaťdeväťročný Tom plánoval cestu na druhý koniec sveta niekoľko mesiacov. Keď mu 14. augusta tamojšie úrady udelili víza, od radosti bol celý bez seba. Miloval vodu a surfovanie a výlet do Austrálie pre neho predstavoval splnený sen. Pred odchodom na rozlúčku objal svoj dom a tešil sa na zážitky, ktoré na neho čakajú.

Tom S. sa už
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Tom S. sa už
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Rodený Trnavčan sa usadil v meste Gold Coast, na predmestí Surfers Paradise, ktoré je známym zábavným a turistickým centrom. Podľa informácií denníka Gold Coast Bulletin v stredu večer popíjal spolu s dvoma kamarátmi v apartmánovom komplexe, v ktorom býval. V jednu chvíľu odišiel na toaletu, zatiaľ čo oni sa vybrali pre ďalší drink. Keď sa dlho nevracal, priatelia sa išli pozrieť, čo s ním je. Okolo ôsmej hodiny večer ho našli na dne bazéna. Privolaní zdravotníci Tomovi poskytli prvú pomoc a okamžite ho previezli do nemocnice. Tam bol však už žiaľ prehlásený za mŕtveho.

Tom S. sa už
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

"Spolubývajúci mi povedal, že dolu je sanitka, tak som sa pozrel z okna a videl som, ako sa ho snažia oživiť. Trvalo to asi dvadsať minút. Potom prišlo nejaké dievča a vykríklo, asi to bola jeho kamarátka," uviedol očitý svedok. Ešte minulý týždeň bola vykonaná pitva, jej výsledky zatiaľ nie sú známe. Podľa predbežnej policajnej správy však išlo o nešťastnú náhodu. Nebohý nemal totiž na tele žiadne viditeľné zranenia.

Tom S. sa už
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Na Toma jeho kamaráti a obyvatelia komplexu spomínajú ako na veselého, usmievavého a nebojácneho mladého muža. Dva mesiace pred svojou smrťou na Facebooku napísal: "Život je krátky a svet je široký". Smutným paradoxom je, že zahynul vo vode, ktorú tak miloval. Jeho telo by malo byť čoskoro prevezené späť na Slovensko.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu