Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ultimátum na odvolanie dane za internet dnes vyprší, demonštrácie pokračujú

Demonštrácia proti zdaneniu internetu v Maďarsku.
Demonštrácia proti zdaneniu internetu v Maďarsku. (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Ultimátum na úplné odvolanie návrhu na zdanenie internetu, ktoré maďarskej vláde dali účastníci nedeľňajšej demonštrácie, vyprší dnes večer. Organizátori už pripravujú ďalšie protestné zhromaždenie nielen v Budapešti, ale aj v ďalších maďarských mestách, dokonca aj vo Varšave.

Podľa spravodajského servera Hir24.hu bude budapeštianska demonštrácia opäť na Námestí Józsefa Nádora pri budove ministerstva hospodárstva. Na Facebooku účasť avizovalo zatiaľ vyše 12.000 ľudí. Mimo hlavného mesta organizujú demonštrácie v Kecskeméte, Nyíregyháze, vo Vacove, v Segedíne, Debrecíne, Miškovci a dokonca aj v poľskej Varšave, kde bude zhromaždenie pred maďarským veľvyslanectvom.

Proti zámeru vlády premiéra Viktora Orbána zdaniť internet protestovali v nedeľu večer v Budapešti tisíce Maďarov. Vládu vyzvali, aby do 48 hodín úplne stiahla z parlamentu návrh na zdanenie internetu. Vládna strana Fidesz však predložila v pondelok parlamentu pozmeňujúci návrh, ktorým by bola určená horná hranica mesačného zdanenia internetu na 700 forintov (2,27 eura) a v prípade právnických osôb 5000 forintov (16,32 eura).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu