Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Csáky o kolosálnom trapase: Bol to len preklep, nepodpísal som sa ako Maďar

Pál Csáky
Pál Csáky

BRATISLAVA - Podpis Pála Csákyho (SMK) ako europoslanca Maďarska pod listom poslancov Európskeho parlamentu francúzskemu prezidentovi Francoisovi Hollandovi bol len preklepom.

Csáky to vyhlásil dnes v diskusnej relácii V politike televízie TA3. Pod originál listu europoslancov francúzskemu prezidentovi, v ktorom vítajú rozhodnutie francúzskej vlády o pozastavení plánovanej dodávky lode Mistral ruskej armáde, sa Csáky podľa vlastných slov podpísal svojím menom a príslušnosťou k frakcii v europarlamente. Na liste teda bolo uvedené - Pál Csáky, Európska ľudová strana. "Potom som sa tomu nevenoval, potom sa objavila výzva, aby sa pridali ďalší poslanci. Naraz som asi po desiatich dňoch zistil, že je tam takýto preklep," vysvetlil europoslanec. "Chcem ubezpečiť každého, že platí to, čo je na mojej oficiálnej webovej stránke a na stránke Európskeho parlamentu a to, čo deklaruje slovenský štatistický úrad, že som bol zvolený za Slovensko," dodal Csáky. Z takejto technickej chyby podľa neho netreba robiť žiadne politické závery.

Predseda SNS Andrej Danko, ktorý predtým podpis Csákyho ako poslanca Maďarska komentoval ako škandalózny, dnes uviedol, že Csáky to mal takto vysvetliť už pred niekoľkými dňami. "Ja som povedal niekoľkokrát, že pre mňa maďarská karta je podstatná, ale nie najdôležitejšia. My musíme hľadať prieniky, prečo sú dnes Slováci a Maďari najchudobnejší v Európskej únii," konštatoval Danko. "Zbytočne sa to tri dni riešilo, došlo k omylu. Ja môžem len poďakovať, že pán Csáky pricestoval a vysvetlil situáciu," ukončil šéf národniarov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu