Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slovensko má v Gruzínsku kúsok raja: Otvoril ho minister Lajčák

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák prestrihol spolu so slovenským podnikateľom Nodarim Giorgadzem pásku počas slávnostného ceremoniálu. Zobraziť galériu (40)
Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák prestrihol spolu so slovenským podnikateľom Nodarim Giorgadzem pásku počas slávnostného ceremoniálu. (Zdroj: Jan Zemiar)

TBILISI – Pred pár dňami sa v hlavnom meste Gruzínska konala jedna z najväčších spoločenských udalostí v regióne. Slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák otváral spolu s miestnym ministrom vodný svet Gino Paradise (Ginov raj). Aquapark s rozlohou 22 hektárov a v hodnote 23 miliónov eur vznikol vďaka investícii slovenského podnikateľa Nodariho Giorgadzeho. Topky.sk boli exkluzívne pri tom.

Slávnostného otvorenia sa zúčastnila miestna politická špička a známe osobnosti gruzínskeho šoubiznisu. Pre zhruba 600 hostí bol pripravený bohatý sprievodný program a rôzne kulinárske špeciality. Nečudo, že o podujatie bol obrovský mediálny záujem. „V nedávnej minulosti sa na žiadnom spoločenskom podujatí v Gruzínsku nezišlo toľko významných hostí na jednom mieste,“ povedal majiteľ aquaparku Nodari Giorgadze, ktorý má slovenské občianstvo. V našej krajine tiež vlastní vodný svet nachádzajúci sa v Bešeňovej.

Spomínaný podnikateľ prestrihol pásku počas slávnostného ceremoniálu spolu s ministrom zahraničných vecí SR Miroslavom Lajčákom. Ten prišiel do krajiny nielen kvôli uvedeniu 23 miliónového projektu do prevádzky, ale aj z dôvodu otvorenia slovenského veľvyslanectva. Na akcii preto nemohol chýbať diplomat Rudolf Michalka, ktorý je vedúcim kancelárie.

Slovenskú obec známych osobností zastupoval na podujatí Jozef Oklamčák. Spoločnosť mu robila manželka Anka. Odborník na ženskú krásu spojil návštevu Gruzínska s hľadaním finalistky, ktorá by reprezentovala republiku na medzinárodnej súťaži Miss Model of the World v Číne. „Nakoľko Gruzínsko dlhodobo neposiela svoje dievčatá na takmer žiadne podujatie, majitelia spomínanej súťaže ma poverili vybraním miestnej krásky. Zopár adeptiek som našiel. S dievčatami začínam rokovať,“ prezradil pre topky.sk Oklamčák.

Viac záberov zo slávnostného podujatia nájdete v našej GALÉRII>>

Sledujte TOPKY TV: Pozrite si, ako to vyzeralo počas otváracieho ceremoniálu.

Otvárací ceremoniál Gino Paradise v Tbilisi

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu