Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V hlavnej úlohe Tatry: Mladý Slovák ich natočil tak, ako ste ich ešte nevideli

Kráľova hoľa v plnej kráse
Kráľova hoľa v plnej kráse (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Možno to už znie ako klišé, ale Tatry naozaj predstavujú jedno z najväčších prírodných bohatstiev, aké Slovensko má. Hoci si myslíme, že ich celé poznáme, ešte stále sa v nich nájdu miesta, ktoré nám dokážu vyraziť dych. Ako napríklad Kráľova Hoľa, ktorú unikátnym spôsobom zachytil jeden mladý Slovák.

Vaše tipy

Kráľova hoľa sa týči na samom okraji Národného parku Nízke Tatry. So svojimi 1946 metrami stojí v tieni slávnejšieho Kriváňa, no i tak je na ňu nádherný pohľad. Je to vrch opradený legendami a ospevovaný v mnohých ľudových piesňach.

Nedávno sa jej krásu a výhľad na ňu rozhodol nafotiť a nakrútiť študent menom Matúš. Výsledné video vzniklo vzniklo v období od novembra 2013 do februára 2014. Počas natáčania na mladíka často čakala len hustá hmla, silný vietor a mráz. Nedal sa ale odradiť a na vrchol sa vracal zas a zas, pričom čakajúc na správne svetlo tam trávil dni aj noci. Ale stálo to za to.

"Nie som profesionál, som len študent, ktorého baví fotografia a tvorba videí, a ktorý miluje slovenské hory," uviedol Matúš, ktorý si za svoj počin zaslúži veľký palec hore. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu