Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

CNN zaradila Bratislavu medzi šesť najfascinujúcejších pohraničných miest v Európe!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Spravodajská spoločnosť CNN zaradila vo svojom článku Bratislavu do ponuky šiestich najfascinujúcejších pohraničných miest v Európe. Hlavné mesto Slovenska sa tak dostalo do spoločnosti francúzskeho Lille, švédskeho Malmö, španielskeho San Sebastianu či talianskeho Terstu a nórskeho mesta Kirkenes.

Podľa hovorcu Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Martina Šebestu autor článku predstavuje Bratislavu ako mesto s bohatou históriou, ktoré bolo hlavným mestom uhorskej monarchie.

"Článok návštevníkom mesta odporúča prechádzku po malebných uličkách historického centra, ktoré očarili aj dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena," doplnil Šebesta.

Autor spomína tiež historické názvy Bratislavy, jej blízkosť s Viedňou a prepojenie obidvoch miest v minulosti električkou. Nezabúda pritom ani na návštevu bratislavských reštaurácií.

Generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová dodala, že do hlavného mesta Slovenska zavítalo v priebehu minulého roka rekordných milión turistov. Zároveň očakáva, že tento počet bude v budúcnosti narastať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu