Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Pápež zahrešil ako pohan: Pred davmi vo Vatikáne padli najtvrdšie slová!

Pápež František
Pápež František (Zdroj: YouTube)

VATIKÁN - Hoci mal pápež František svoj nedeľný prejav napísaný, predsa len sa mu podarilo urobiť "malý" kiks, ktorý si hneď všimli pozorné uši poslucháčov a jeho chyba sa začala šíriť po internete ako dobrý vtip. Podarilo sa mu totiž z úst namiesto iného slovíčka vypustiť nadávku a aj keď sa rýchlo opravil, "senzácia" bola na svete.

Rodnou rečou pápeža Františka je španielčina, takže by sa mu takýto malý prešľap mal dať odpustiť. Nedopatrením sa mu podarilo slovíčko "caso" čiže prípad vysloviť ako cazzo, čo je vulgárny termín pre penis, ale používa sa ako širokospektrálna nadávka.

Tisíce ľudí na Svätopeterskom námestí vo Vatikáne si tak mohli pri jeho tradičnom nedeľnom príhovore vypočuť takúto vetu: "Ak každý z nás nebude hromadiť bohatstvo len pre seba, ale polovicu pre službu druhým, v tomto k***** (pauza), v tomto prípade bude prozreteľnosť Božia viditeľná cez toto gesto solidarity."

Aby toho nebolo málo, existuje o tom videozáznam, takže sa Vatikán nemôže tváriť, že sa to nikdy nestalo. Dôkazov by sa už našlo napríklad na YouTube celý kopec a odkedy sa chybičky chopili médiá, stáva sa z jeho prejavu pomaly hit.

Samozrejme nikto si nemyslí, že by to pápež František urobil úmyselne, iba počuť takéto slovo zo svätých úst, je veľmi nezvyčajné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu