Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pápež František opustil Vatikán: Rozhodol sa meditovať v lese

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež František opustil dnes Vatikán pred prvým výročím svojho nástupu do funkcie, ktoré pripadne na štvrtok a prvýkrát po dlhých desaťročiach ho pápež strávi s rímskou kúriou na pôstnych duchovných cvičeniach mimo mestský štát. Spoločnosť sv. Pavla ponúkla pápežovi, ktorý je jezuita, pre túto príležitosť svoje sídlo v lesoch asi dva kilometre od mestečka Ariccia v Albanských vrchoch, južne od Ríma.

Vulkanické jazero Albano v rovnomenných vrchoch je obľúbenou víkendovou destináciou Rimanov, na jeho brehu sa tiež nachádza letné sídlo pápeža Castel Gandolfo.

Rozhodnutie pápeža Františka venovať sa v Ariccii so svojimi najbližšími spolupracovníkmi v dňoch 9. až 14. marca - v pôstnom období pred veľkonočnými sviatkami - modlitbám je ďalšou známkou, že sa pápež nebojí meniť dlhoročné zaužívané zvyky, napísala agentúra Reuters.

Od svojho zvolenia dňa 13. marca 2013 zmenil pápež František mnohé zvyky, aby zjednodušil život vo Vatikáne. Rozhodol sa, že nebude bývať sám v Apoštolskom paláci, ale vo vatikánskej ubytovni a namiesto pápežskej limuzíny jazdí na Ford Focuse.

Malebné mestečko Ariccia vo vulkanickej pahorkatine s výborným výhľadom na Stredozemné more poslúžilo v prvej polovici 60. rokov minulého storočia ako dejisko nakrúcania slávneho filmu režiséra Luchina Viscontiho Gepard, v hlavných úlohách s Burtom Lancasterom, Alainom Delonom a Claudiou Cardinale.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu