Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO bitky za Bezáka: Po omši v Trnave zaútočili veriaci na kňaza, ten sa bojí!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube)

TRNAVA - Kontroverzné divadlo sa konalo v sobotu podvečer v Chráme sv. Mikuláša. Veriaci zorganizovali bohoslužbu na počesť 54. narodenín odvolaného arcibiskupa Roberta Bezáka. Službukonajúci kňaz však nebral ohľad na úmysly zúčastnených veriacich. Tí si chceli Bezáka uctiť, no kňaz úmysel úplne otočil. Vyzval populárneho Bezáka, aby prijal svoju vinu. Tento čin pobúril veriacich natoľko, že kňaza následne napadli!

Vaše tipy

Robert Bezák je na Slovensku veľmi populárny aj po tom, čo ho z funkcie odvolal Pápež. O to viac to platí v Trnave, keďže tam pôsobil ako arcibiskup. Na videu je vidieť množstvo pobúrených reakcií. Ľudia sa nebáli kňazovi vynadať. V tesnej blízkosti mu vyčítali prečin rovno do očí. Jeden z účastníkov omše ho následne napadol. Kňaz mal dokonca problémy výjsť z kostola.

VIDEO bitky za Bezáka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Veriaci mu to po omši dali riadne pocítiť. Jedna žena so zdvihnutým prstom jasne kňazovi vysvetľovala, čo si o tom myslí. „Vy ste to úplne otočili. Vy ste povedali, aby sa Robert Bezák obrátil a priznal svoju vinu,” povedala a dodala, že „tento človek povedal niečo úplne opačné”. Následne ju kňaz chcel ukludniť, na čo sa žena ohradila, aby ju nechytal. Nechcel byť ani kamerovaný.

Kňaz Ján Košiar reagoval so slovami: Ja som ešte pridal, aby sme sa modlili za obrátenie Roberta Bezáka. Ihneď ho okolo stojace ženy napadli, že to v žiadnom prípade nebolo na papieri a vôbec to nemal povedať. „Vedome ste obrátili úmysel svätej omše,” zneli protesty voči farárovi po omši.

Vrchol prichádza, keď ku kňazovi pristúpi neznámy muž. „Ty si farár? Ty si farár?,” pýta sa a ochvíľu ho fyzicky napadne. Celý incident si môžete pozrieť na videu:

Potom, čo sa na internete objavilo video ako veriaci v kostole napadli slúžiaceho kňaza, reagoval na situáciu aj samotný predseda Konferencie biskupov. Arcibiskup Stanislav Zvolenský dúfa, že sobotňajší incident v Trnave, pri ktorom veriaci napadli kňaza, zostane ojedinelý. Som presvedčený, že vo vnútri katolíckej cirkvi je taká kultúra, že aj pri rozličnosti názorov na určité otázky sa bude tá rozličnosť prejavovať dôstojným spôsobom, povedal predseda KBS.

Veriaci dali slúžiť omše k narodeninám odvolaného trnavského arcibiskupa po celom Slovensku, v Čechách i ďalších krajinách. Bohoslužby zavŕšili modlitebnú reťaz, ktorá sa za Bezáka konala už od 25. decembra minulého roku. Pápež Benedikt XVI. odvolal Bezáka na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila na prelome januára a februára 2012. Od decembra minulého roka pôsobí Bezák v kláštore redemptoristov v Taliansku.

Tento mesiac sa očakáva aj premiéra filmu "Robert Bezák Zbohom", ktorá sa bude premietať v Bratislave. Kauza týkajúca sa odvolania arcibiskupa bola podnetom aj na napísanie dvoch kníh - Medzi nebom a peklom a Vyznanie>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu