Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záujemcovia počas pôstu môžu získavať myšlienky pápeža

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Všetci ľudia dobrej vôle na Slovensku i v zahraničí majú oddnes možnosť získať do svojho e-mailu krátke zamyslenie Svätého Otca Františka. Ide o úryvok z jeho pôstnych posolstiev, homílii a listov.

Povedal ich v čase, keď pôsobil ako arcibiskup v argentínskom Buenos Aires a po jeho zvolení za pápeža. Novinku pripravila Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Cieľom iniciatívy je spoločne sa duchovne pripraviť na Veľkú noc, najstarší a najvýznamnejší sviatok kresťanského cirkevného roka, počas ktorého si kresťania pripomínajú umučenie, smrť a vzkriesenie Ježiša Krista.

Záujemcovia môžu získať myšlienky na svoj e-mail, v slovenskej a maďarskej verzii sa dajú prečítať aktualizovane každý deň na stránke post.kbs.sk, na sociálnych sieťach Facebook a Twitter a na stránke 40dni.sk. Záujem o myšlienky pápeža registráciou prejavilo približne 8 500 záujemcov. Prihlásiť sa do projektu je možné aj počas jeho trvania. Dnes o tom informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu