Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V kauze bankomatovej mafie čítajú ďalšie obžaloby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Čítaním ďalších obžalôb pokračuje dnes pred senátom Okresného súdu Bratislava I odročený proces v kauze bankomatovej mafie.

Hlavné pojednávanie s piatimi obžalovanými je vytýčené aj na štvrtok 5. decembra. Dnes troch obžalovaných eskortovali z väzby. V októbri pojednávanie museli odročiť, pretože sa nedostavila ani jedna z troch predvolaných svedkýň. Mimo toho prednedávnom bola k tejto súdnej kauze pripojená ďalšia trestná vec, kde boli pridaní ďalší dvaja obžalovaní a preto trojčlenný senát proces 9. októbra odročil.

Naposledy v pôvodnej kauze vylúpenia bankomatov na začiatku júla vypovedalo päť svedkov. V prípade je vrátane hlavného obžalovaného Jána G. obžalovaných dovedna päť osôb. Gang mal vylúpiť či poškodiť deväť bankomatov. V tejto kauze sa začalo pojednávať v polovici februára tohto roka.

V prvom bode obžaloby je kvinteto obžalované z pokračovacieho trestného činu krádeže sčasti dokonaného, sčasti v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s pokračovaním zločinom poškodzovania cudzej veci. V bode dva obžaloby sa zase obžalovaný Ján G. mal dopustiť prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v jednočinnom súbehu so zločinom nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu