Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Babišova žena o ťažkom živote s miliardárom: Hádky s manželom a pištoľ pri hlave!

Ani s miliardami na účtoch to nemajú ľahké Zobraziť galériu (3)
Ani s miliardami na účtoch to nemajú ľahké (Zdroj: YouTube)

PRAHA - V čase, keď sa najbohatší Slovák a veľkopodnikateľ Andrej Babiš rozhodol vstúpiť do politiky, sa oči potenciálnych voličov upreli aj na jeho sexi polovičku Moniku. Tá po dlhých rokoch manželstva s miliardárom vystúpila z anonymnej ulity a zvedavosť ľudí sa rozhodla nakŕmiť pikoškami zo svojho súkromia, o ktoré sa doposiaľ s verejnosťou deliť odmietala.

Babišová si svoje súkromie vždy prísne strážila, no záujem o jej osobu ako ženu budúceho politika, ju prinútil verejne prehovoriť a vyvrátiť svoju povesť zlatokopky. V rozhovore pre český denník Blesk priznala, že vďaka miliardám na účte síce nemusí sledovať ceny, no napriek tomu stojí nohami pevne na zemi. "Áno priznám sa, že presne neviem, koľko dnes stojí chleba, ale myslím si, že by som dokázala vyžiť i s oveľa menšou sumou," uviedla na správnu mieru špekulácie českých médií.  Na svoju obranu dodala, že v čase, keď sa s Babišom zoznámila, bol zamestnancom Petrimexu a milióny a už vôbec nie miliardy na účte nemal.   

V rozhovore prehovorila aj o osudnej chvíli, keď medzi ňou a súčasným miliardárom preskočila ona pomyselná iskra. Obaja boli v tom čase zadaní, no Moniku Babiš oslnil natoľko, že neváhala pristúpiť k rozvodu manželstva s jej prvou životnou láskou.  "Zaujal ma múdrosťou, šarmom, zmyslom pre humor a tým, že bol úplne iný, ako všetci, ktorých som dovtedy stretla," zaspomínala si. Pre Babiša ide už o druhé manželstvo.

Fotografia Babišovcov z oslavy.
Zobraziť galériu (3)
Fotografia Babišovcov z oslavy.  (Zdroj: YouTube)

"Hubová" za kabelku

Čo sa financií týka, Monika sa prezentuje ako nezávislá. Spoločný účet s manželom nemá a vlastné veci si platí zo svojho, na ktorý jej chodí príjem za prácu v interiérovom dizajnérstve. Na Babišovi sú zas náklady domácnosti, no sleduje aj utrácanie manželky a keď treba, tak zasiahne. "Jedenkrát mi vynadal za kabelku," prezradila so smiechom Monika. Od manžela si preto vždy, keď chce siahnuť po niečom drahšom, pýta zvolenie.

Prežila ozbrojený prepad

Monika Babišov vstup do politiky spočiatku nepodporovala.  Obávala sa nielen toho, že bude tráviť menej času s deťmi a s ňou, ale aj straty súkromia, ktoré si až donedávna tak prísne strážila. Keď jej manžel oznámil, že zakladá hnutie ANO, označila ho za blázna. Avšak v súčasnosti, tesne pred štartom volieb, sa do roly politikovej ženy celkom vžila. "Musím povedať, že ma politika začala baviť," uviedla v rozhovore s tým, že kampaň hnutia ANO pozorne sleduje. Voliči môžu podľa nej Babišovi veriť na sto percent, pretože sa vždy snaží splniť to, čo sľúbi.

Monika Babišová, Andrej Babiš.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

V prípade, že by sa Babišovi voľby vydarili, je pripravená aj na povinnosti spojené s rolou politikovej ženy. Problémy jej nerobí ani ochranka, s ktorou už totiž niekoľko rokov spolunažíva. "My už ochranku máme. Bolo to asi pred siedmimi rokmi, keď ma o druhej dopoludnia pred supermarketom pán so zbraňou vyhodil z auta a ukradol mi ho," zaspomínala si na osudný deň. Zžiť sa s robustnými pánmi, ktorí sledujú každý jej krok, jej vraj trvalo celkom dlho, no na ich prístup sa sťažovať nemôže.

Kto je Andrej Babiš?

Pôvodom Slovák, ktorý však dlhodobo žije v Čechách. Patrí medzi najbohatších ľudí Česko-Slovenska, vlastní holding Agrofert. Ten sa venuje najmä poľnohospodárstvu, patria mu firmy na výrobu hnojív (napríklad Duslo Šaľa), ale aj siete pekární, či hydinární. Za socializmu pracoval vo firme Petrimex a v tomto období sa mal zapliesť aj s ŠtB. Na meno Andreja Babiša existuje zväzok pod krycím menom Bureš. Babiš dlhodobo popiera, že by s ŠtB spolupracoval a o svoju pravdu sa súdi.

Babiš svoje pôsobenie rozšíril aj do politiky, v Čechách založil politickú stranu ANO. Súčasne začal prenikať na český i slovenský mediálny trh. V Čechách kúpil napríklad vydavateľstvo Mafra, ktoré vlastní denníky MF Dnes a Lidové noviny, ale aj jednu televíziu a dve rozhlasové stanice. Na Slovensku kúpil vydavateľstvo Ecopress, ktoré vlastní Hospodárske noviny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu