Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Útok na ruské dopravné lietadlo: Nad Sýriou vypálili dve rakety!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Na ruské dopravné lietadlo dnes nad územím Sýrie vypálili dve rakety typu zem-vzduch. Lietadlu, prepravujúcom približne 200 rekreantov, sa však strelám podarilo vyhnúť, pričom rakety explodovali v jeho blízkosti, informovala agentúra Interfax s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

Pri incidente, ktorý sa odohral v ranných hodinách miestneho času, nedošlo k žiadnym zraneniam. Lietadlo, patriace nemenovanej ruskej prepravnej spoločnosti, viezlo turistov z Egypta späť do Ruska. Kto stojí za útokom, sa zatiaľ nevie. Pilotom sa včas podarilo uskutočniť uhýbací manéver, čím zachránili životy pasažierov, uviedol spravodajský portál RT.com.

Predpokladá sa, že útočníci na lietadlo vystrelili zámerne, pričom "nie je jasné, či páchatelia vedeli, že ide o ruské lietadlo alebo nie," píše stránka. Incident doteraz nebol oficiálne potvrdený. Ruská ambasáda v Damasku situáciu stále vyhodnocuje.

Útok pravdepodobne súvisí s prebiehajúcou občianskou vojnou v Sýrii medzi režimom prezidenta Bašára Asada a povstalcami. Konflikt, ktorý trvá vyše dvoch rokov, si už podľa odhadov OSN vyžiadal minimálne 70.000 obetí. Asad tvrdí, že povstalcov podporujú zahraničné krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu