Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Súd s exposlancom Karlinom sa začne odznova

Gabriel Karlin
Gabriel Karlin

BRATISLAVA - Súdny proces s bývalým poslancom HZDS Gabrielom Karlinom za údajné prevzatie polmiliónového úplatku sa začne odznova.

Pôvodný sudca, ktorému sa kauzu nepodarilo uzavrieť, totiž vyhral výberové konanie na sudcu Špeciálneho súdu. S odvolaním sa predsedu Okresného súdu v Banskej Bystrici Gabriela Slobodníka to dnes napísal jeden slovenský denník.

"Ak sudca, ktorému je vec pridelená, je preložený alebo ide na iný súd, spis sa pridelí inému sudcovi. Celý proces (...) sa tak na okresnom súde začne odznova," povedal Slobodník. Súd tak podľa denníka musí odznova vykonať všetky dôkazy vrátane výsluchu obvinených a svedkov prípadu.

Okresný súd ešte vlani v máji potrestal Karlina za korupciu ročným väzením a pokutou 100.000 korún. Vo februári však Krajský súd v Banskej Bystrici rozsudok zrušil a vrátil prípad okresnému súdu; ten však doteraz nerozhodol.

Spolu s Karlinom bol z korupcie obvinený aj vtedajší šéf úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milan Mráz, ktorého pôvodne okresný súd pre nedostatok dôkazov oslobodil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu