Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Úžasný výkon 100-ročnej babky: Vnuci ju naučili používať internet!

Eugenia Bitarová nie je žiadna
Eugenia Bitarová nie je žiadna "lama". (Zdroj: ammonnews.net)

BEJRÚT - Libanončanka Eugenia Bitarová má 100 rokov, ale aj tak sa naučila zaobchádzať s internetom. Bežne využíva Facebook a Twitter na komunikáciu so svojimi príbuznými, ktorí žijú v cudzine. Ako o nej informovala stanica Al-Arabíja, pani Bitarová považuje internet za dar.

Keď prvýkrát videla vnukov pri počítači, zaujímalo ju, čo to je. "Povedali mi, že je to internet a že to človeku umožní hovoriť s ľuďmi, aj keď sú v zahraničí. Vnuci boli malí, len dvanásťročné deti. Požiadala som ich, aby ma to naučili používať. Na začiatku sa mi smiali, ale potom mi to vysvetlili," rozpráva starenka, ktorá si obohatila slovník o anglické výrazy follow me on twitter and facebook.

Môže teraz komunikovať s deťmi a vnukmi, ktorí žijú v zámorí. Najväčšiu radosť má, keď ich vidí na obrazovke na Skype. "Predtým sme si posielali listy a telefonovali si. Nevidela som ich sedem rokov. Teraz ich vidím u nich doma," povedala Eugenia, ktorej už vek nedovoľuje cestovať do USA.

Pani Bitarová žije v Akkáre v severnom Libanone. Prišla o troch zo svojich synov - dvaja z nich zahynuli za libanonskej občianskej vojny. Teraz žije v rodine ďalšieho syna. Jej receptom na dlhovekosť je láska a srdce.

Babička so svojimi vnukmi komunikuje cez Skype.
Zobraziť galériu (1)
Babička so svojimi vnukmi komunikuje cez Skype.  (Zdroj: ammonnews.net)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu