Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Unikátne VIDEO z Amsterdamu: Od 0 po 100 rokov za 162 sekúnd!

Najmladší a najstarší účastník projektu
Najmladší a najstarší účastník projektu (Zdroj: YouTube)

AMSTERDAM - Pred zubom času neunikne nikto a skôr či neskôr sa zahryzne do každého z nás. Proces starnutia sa podarilo zdokumentovať holandskému filmárovi Jeroenovi Wolfovi, ktorý v uliciach Amsterdamu natáčal dobrovoľníkov, ktorých sa pýtal na ich vek. Výsledkom je pôsobivé 150-sekundové video zachytávajúce vzorku ľudí od novorodenca až po 100-ročnú starenku.

Nápad na zaujímavý projekt dostal Wolf približne pred rokom. Oslovoval ľudí na ulici tak, aby zastupovali každú vekovú kategóriu. Na požiadanie mu potom prezradili, koľko majú rokov.

Zohnať zábery tých najmladších a najstarších sa ukázalo ako celkom problematické. U prvých spomínaných kvôli tomu, že je fotenie a natáčanie malých detí citlivou záležitosťou. Starí ľudia zas preto, že nevychádzajú zo svojich domovov až tak často, uviedol portál Novinky.cz.

"Nakoniec som musel požiadať o pomoc opatrovateľské domy. V nich sa mi podarilo získať pre moje video 99-ročnú aj storočnú starenku," vysvetlil filmár.
 
Výsledok svojej práce zverejnil Wolf na internete minulú nedeľu. Ako sám priznal, nepodarilo sa mu síce zaobstarať verný vzorka amsterdamskej populácie, pretože sa zástupcovia niektorých menšín zdráhali vystupovať pred kamerou, napriek tomu mu nemožno uprieť úspech.
0 - 100 rokov
 
 
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu