Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Náhla smrť Brzobohatého (†79): Kruté obvinenia manželky Gregorovej!

Nielenže sa Hana Gregorová musí vyrovnať so stratou milovaného manžela Radoslava Brzobohatého, ešte musí čeliť obvineniam, že záchranu jeho života skomplikovala práve ona. Zobraziť galériu (5)
Nielenže sa Hana Gregorová musí vyrovnať so stratou milovaného manžela Radoslava Brzobohatého, ešte musí čeliť obvineniam, že záchranu jeho života skomplikovala práve ona.

BRATISLAVA – V piatok sa koná posledná rozlúčka s českým hercom Radoslavom Brzobohatým (†79), ktorý náhle zomrel koncom uplynulého týždňa. Bezpochyby najviac za uznávaným umelcom žiali jeho milujúca manželka Hana Gregorová (60). Hoci sa v tejto situácii usiluje byť silná, nemá to vôbec ľahké. Jej bolesť navyše stupňujú tvrdenia, že práve ona lekárom skomplikovala záchranu života svojho manžela. Čo hovorí vdova na tieto kruté obvinenia?

Okrem toho, že sa Hana Gregorová musí vyrovnať so stratou svojej najbližšej osoby – manžela Radoslava Brzobohatého, čelí tiež obvineniam, že práve ona skomplikovala lekársky zásah, pri ktorom sa umelcovi snažili pomôcť. Český denník Aha! priniesol rozhovor s lekárom Michalom Havlíčkom, ktorý záchrannú akciu vo vile manželov viedol. Odborník vo svojich slovách naznačil, že Gregorová bola pod stresom a v záchrane Brzobohatého im bránila.

Havlíčka k týmto slovám zrejme dohnali nedávne kritické vyjadrenia vdovy. Tá sa totiž vo svojich tvrdeniach netajila tým, že z postoja zdravotníkov zostala zaskočená. „Na adresu záchranárov som povedala iba toľko, že išli prechádzkovým krokom po záhrade. Človek má zo seriálov idealistickú predstavu, že pri stave, keď má niekto dušu na jazyku, tak budú utekať,“ povedala pre topky.sk rozčarovaná Gregorová.

Zasahujúci lekár v rozhovore poukazoval na to, že po záhrade pobehovali psy a že podľa správnosti by svoj tím do takéhoto ohrozenia ani nemal pustiť. „Do tridsiatich sekúnd od príchodu záchranárov som psov zavrela. Ja sama som bola v takom šoku, že mi to neustále pripadá ako zlý sen,“ dodala herečka.

Havlíček taktiež Gregorovej nepriamo vyčítal to, že komplikovala predloženie manželových dokladov a neposkytla im informácie, aké lieky Brzobohatý užíva. „Pýtať si v tak vážnej chvíli Radkov občiansky preukaz a preukaz poistenca... Jeho občianka bola jeho tvár. Nevedela som, čo mám skôr robiť, nevedela som, ktorý je lekár a ktorý je zdravotník. Ja som bola tá, ktorá povedala, že má aneuryzmu na brušnej tepne, že má srdce ako zvon. Oni si mysleli, že má infarkt. Poprosila som ich, aby ho odviezli do Ikemu, kde má Radek všetku zdravotnú dokumentáciu,“ reagovala Hana. „Ak by som v tej chvíli preukaz poistenca nenašla, tak čo by sa stalo?! Nechali by ho pánu bohu napospas?!“ pýta sa sama seba.

Umelkyňu ostré slová lekára rozčarovali. „Prácu doktorov by som si nikdy nedovolila spochybniť. Ak náhodou niekto pochybil, nech si spytuje svoje svedomie, ale Radka mi to aj tak nikdy nevráti,“ uzavrela so smútkom v hlase Gregorová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu