Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mojsejová je nevinná: Prokurátor stiahol obvinenie v kauze Versaceho miliónov!

Nora Mojsejová Zobraziť galériu (2)
Nora Mojsejová (Zdroj: Foto: SITA)

KOŠICE/BRATISLAVA - Nore Mojsejovej sa dnes podarilo očistiť z prvého obvinenia. Prokuratúra totiž mala podľa jej manžela stiahnuť obvinenie v medializovanej kauze s účastníkom reality show Františkom Kabrheľom alias "Versačem". Išlo o prípad, keď ju obvinil, že ho okradla o sumu 25 miliónov korún, ktorá sa podľa Kabrheľa po započítaní úrokov vyšplhala až na 1,365 milióna eur.

"Advokátke manželky Nory Mojsejovej prišiel dnes list z okresnej prokuratúry s oznámením, že vyhovel jej sťažnosti a stiahol obvinenie. Toto rozhodnutie potešilo v prvom rade Noru, ale samozrejme aj mňa," potvrdil pre Topky Braňo Mojsej. Podľa našich informácii boli dôvodom stiahnutia rozpory vo výpovediach. Pokúšali sme sa osloviť aj okresnú prokurátúru, avšak hovorcu sa nám nepodarilo zastihnúť počas pracovnej doby a preto nám nevedel poskytnúť bližšie informácie.

Ešte počas nakrúcania reality show si medzi sebou Nora a "Versače" vybudovali kamarátsky vzťah, ktorý však stroskotal na konflikte ukončenom až na súde. Podľa Kabrheľa si od neho Mojsejová požičala peniaze na rozbeh rôznych obchodných aktivít. Čiastku jej mal odovzdať v sídle jej firmy na Čermeľskej ceste spolu so svedkom Romanom Urbánkom.

Nora sa však bráni, že jej podpisy na zmluve o pôžičke a na príjmových dokladoch sú falošné. Versačeho advokát má však opačný názor. „Podľa nezávislého grafologického posudku, ktorý bol vyhotovený v prípade trestného činu zo závažného zločinu podvodu, súdny znalec jednoznačne konštatuje, že podpisy na zmluvách a príjmových dokladoch sú Nory Mojsejovej,“ predniesol pred ešte pred prvým súdom. Mojsejovej právnička však tento posudok zamietla a povedala, že jej klientka si žiadne peniaze od Kabrheľa nepožičala. 

V súvislosti so spornou zmluvou o pôžičke je tiež zaujímavé, že ju mali obe strany podpísať 3. januára 2009, kedy Mojsejová nebola na Slovensku. Spor v dátumoch vysvetľoval Versače tým, že išlo iba o účtovnícku fintu. Súd termín ďalšieho pojednávania ešte neurčil, čaká na ďalšie listinné dôkazy. O ďalšom priebehu sporu budeme informovať

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu