Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Takto chce Haščák vymazať Gorilu: Pozrite si list, ktorý napísali jeho právnici!

Jaroslav Haščák
Jaroslav Haščák

BRATISLAVA – Mesiac po vypuknutí kauzy Gorila sa prvýkrát razantne ozvala aj finančná skupina Penta. Serverom, ktoré uverejnili kompletný spis údajne uniknutý zo SIS, totiž rozoslali výzvu, aby stiahli ich uverejňovanie. V prípade opaku sa vyhrážajú žalobami. Navyše už žalujú aj novinára týždenníka Týždeň Toma Nicholsona, ktorý sa kauze v minulosti venoval a píše o nej knihu.

Právnici z dvornej advokátskej kancelárie Penty Škubla & Partneri vyzvali e-mailami a listami weby, ktoré zverejnili Gorilu o okamžité stiahnutie. Vo výzve tvrdia, že zastupujú fyzické osoby Jaroslava Haščáka a Zoltána Vargu, ktorí sú v dokumentoch spomínaní v súvislosti s údajnou korupciou pri privatizácii.  

„Vyzývame Vás, aby ste bez zbytočného odkladu odstránili, zabezpečili odstránenie alebo zamedzili prístup k predmetnému obsahu z Vašich webových stránok. Uloženie a rozširovanie prostredníctvom Vašich webových stránok je v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi,“ napísali českému serveru anet24.com. Okrem výziev na stiahnutie Gorily z internetu podala už skupina aj žalobu na novinára Nicholsona. Zdôvodňujú to podľa denníka Sme jeho vyjadreniami v médiách, v ktorých tvrdí, že spis je autentický a predkladá aj závery o jeho skutočnej existencii.

 


List penťáckych právnikov si môžete prečítať tu:

zdroj dokumentu: anet24.com

Document 2

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu