Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Malchárek o Ruskových obvineniach: Narážka aj na jeho zlyhania ako manžela!

Jirko Malchárek vo funkcii ministra hospodárstva v roku 2006.
Jirko Malchárek vo funkcii ministra hospodárstva v roku 2006.

BRATISLAVA – Slovná bitka dvoch exministrov hospodárstva naberá na obrátkach! Pavol Rusko prišiel s faktami, ktoré podľa neho svedčia o tom, že spis Gorila je pravdivý. Prezradil, že jeho nástupca Jirko Malchárek sa stretával s Jaroslavom Haščákom z Penty a označil ho za dôvod svojho odchodu z politiky. Malchárek to však spochybňuje a na verejnosť vyťahuje Ruskove zlyhania, ktoré s politikou rozhodne nič nemajú!

„K pánovi Ruskovi sa vecne nemám k čomu vyjadrovať. Jeho odchod z politiky nebol príbeh o mne, ale o jeho osobných, profesionálnych a ľudských zlyhaniach. Ostatné príbehy, ktorými sa snaží byť zaujímavý nikoho nezaujímajú, lebo stratil kredit a dôveru väčšiny ľudí, ktorých stretol na svojej ceste životom,“ reagoval Malchárek na obvinenia Ruska, pričom očividne narážal na jeho pohnutý súkromný a pracovný život. Rozvod s manželkou, koniec jeho strany ANO, neúspech pri návrate do TV Markíza. Takisto je známe, že má viacero konfliktov s verejne známymi osobami.

Slovnú hádku spustil samotný Rusko, ktorý sa pre týždenník Plus 7 dní vyjadril, že Malchárek sa na rozdiel od neho s Haščákom stretával a práve spolumajiteľ Penty ho za ním v roku 2005 doviedol. „Na začiatku nechceli odo mňa nič. Iba chceli vedieť, či som ochotný vôbec niečo urobiť. Mali predstavu o ovládnutí energetického priestoru, zaujímala ich privatizácia teplární a energetiky,“ vysvetlil. Potom podľa Ruska nabrali udalosti rýchly spád a cez mediálnu kampaň sa ho zainteresovaní ľudia zbavili. Tvrdí, že Malchárek začal kampaň v rámci strany ANO a postupne sa pridali aj koaliční partneri z SMK, SDKÚ aj KDH.

„Ja som musel odísť, aby sa Malchárek mohol stať ministrom hospodárstva. Súvislosti mi začali dochádzať na jeseň 2005. Celé to kupovanie poslancov, de facto odkúpenie celého poslaneckého klubu ANO, sa odohralo v réžii Penty, Jirka Malchárka, Ruda Zajaca, Ľuba Lintnera. Tam niekde sa narodila kauza Gorila. Nemám žiadny dôvod Gorile neveriť,“ dodáva Rusko. Ten vraj dostal prvé informácie o kupovaní poslancov, ktoré sa spomínajú aj v spise Gorila na jeseň 2005.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu