Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rusi spanikárili: Horu zahalil obrovský "UFO mrak"!

Šošovkový mrak vyvolal obavy Zobraziť galériu (2)
Šošovkový mrak vyvolal obavy (Zdroj: Caters)

MOSKVA/BRATISLAVA - Rusov žijúcich v blízkosti Kľučevskej sopky nedávno vystrašil pohľad na oblohu. Nad horou sa totiž vznášal zvláštny oblak, ktorý nápadne pripomínal lietajúci tanier.

Rusi spanikárili: Horu zahalil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

Zriedkavý jav známy ako šošovkový mrak vyvolal konšpiračné teórie o UFO na Kamčatke. Pre záber ako z filmu Mars útočí sa miestni mohli domnievať, že ich naozaj navštívila mimozemská rasa. Akonáhle sa však rozšírila informácia, že ide o úkaz vytvorený vďaka vlhkému vzduchu prúdiacemu cez hory, obavy zmizli.

Ojedinelý oblak zachytil Ivan Dementievskij (35), ktorý v tom čase prechádzal oblasťou. "Nemohol som uveriť vlastným očiam, keď som ho zbadal. Bol výnimočný a ľudia, ktorí žijú v okolí, povedali, že niečo také ešte nikdy nevideli," uviedol ohromený muž, ktorý pracuje už vyše desať rokov ako fotograf.

"Bol to jeden z tých okamihov, na ktoré nikdy nezabudnem," dodal.

Kľučevská sopka je najvyššia (4 835 m) aktívna sopka na polostrove Kamčatka. Nachádza sa asi 450 km na sever od mesta Petropavlovsk-Kamčatskij a asi 100 km od Beringovho mora. Sopka tvorí, spolu so svojimi susedmi (Kameň, Bezymiannyj, Udina, Zimina a Uškovskij) jeden vulkanický masív.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu