Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nové fotky: Z jazera sa vynorila legendárna príšera!

Z vody Zobraziť galériu (2)
Z vody "vykukli" dva hrby (Zdroj: hemedia)

GLASGOW/BRATISLAVA - Notoricky plachá Lochnesská príšera sa údajne opäť ukázala ľuďom v najhlbšom škótskom jazere. Tentoraz sa štastlivcom stal Jon Rowe (31), ktorý sa stará o chovnú stanicu rýb. Pred ohromeným mužom sa v rannom svetle vynorili z vody dva hrby a on nepochybuje, že patrili práve Nessie.

Podľa jeho slov bolo zahmlené ráno, kedy jemne pršalo a zároveň svietilo slnko. "Zjavila sa dúha, tak som si zobral foťák a všimol si veľký temný tieň v jazere s dvoma hrbmi. Akonáhle som urobil záber, tvar zmizol pod vodou, mimo dohľad," uviedol muž, ktorý vraj nikdy nič podobné nevidel a pritom na jazere pracuje každý deň.

Rowe údajne nikdy neveril zvestiam o Nessie, pokým sa mu samému nepodarilo urobiť jej snímky. Teraz sa  skalopevne drží presvedčenia, že to musela byť ona, pretože v prípade nejakej bójky by boli vidieť na hladine laná.

"Bolo to trochu strašidelné, ale myslím, že skutočne zaujímavé," dodal Rowe.

Prvýkrát bola Lochnesská príšera videná pri jazere Loch Ness v roku 1933 manželmi Spiceovcami, ktorí ju vraj zbadali ako sa plazila po ceste. O rok potom anglický chirurg Robert Wilson, ktorý šiel so svojou priateľkou v aute, zočil na jazere dlhý čierny pás a vyfotografoval ho. Odvtedy už miesto navštívilo mnoho vedcov, amatérov, novinárov aj turistov, ale nikdy sa nedokázalo, že by príšera existovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu