Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zvláštny úkaz v jazere: Nafilmovali bájnu príšeru Ogopogo?!

Vlny alebo záhadný tvor Ogopogo?
Vlny alebo záhadný tvor Ogopogo? (Zdroj: YouTube)

VANCOUVER/BRATISLAVA - Hoci to na prvý pohľad vyzerá ako obyčajné vlny, pri ďalšom zahľadení sa na jazero Okangan v Britskej Kolumbii možno uvidieť obrys veľkého morského tvora. Aspoň to tvrdí miestny obyvateľ Richard Huls, ktorému sa podarilo zvláštny úkaz zachytiť na video.

Podľa neho roztrasený 30-sekundový záber zobrazuje dva tenké a asi 12 metrov dlhé predmety pod vodou. "Nebudú to vlny. Či už je to Ogopogo alebo niečo iné, určite tam dole niečo je," uviedol Huls pre Vancouver Sun.

Ogopogo je akousi kanadskou verziou preslávenej škótskej Lochnesskej príšery, ktorú od roku 1860 vraj videli už viac ako tisíckrát. Vzniklo množstvo zrnitých fotografií a filmov, ktoré majú dokazovať jej existenciu.

Ogopogo najčastejšie popisujú ako veľkého morského hada s hrbmi, ktorý sa podobá na koňa alebo dokonca kozu. Hoci v niektorých prípadoch malo byť svedkami vynorenia až 30 ľudí, ich tvrdenia boli zamietnuté s odôvodnením, že išlo o vydry či dokonca naplavené drevo.

V roku 1991 expedícia financovaná japonskou televíziou Nippon monštrum hľadala pomocou diaľkovo ovládaných plavidiel a miniatúrnych ponoriek v najhlbšej časti jazera, ale žiadnu príšeru alebo aspoň kosti nenašla.

Lochnesska v Kanade

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu