Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štát nemá vytvárať pracovné miesta, ale podmienky, tvrdí Miškov

Juraj Miškov
Juraj Miškov

TURZOVKA – Ministerstvo hospodárstva bude v získavaní nových investícií prioritne podporovať regióny s vysokou nezamestnanosťou.

Podľa ministra Juraja Miškova, ktorý dnes absolvoval výjazdové rokovanie v kysuckej Turzovke, úlohou štátu však nie je vytvárať priamo pracovné miesta, ale podmienky na ich tvorbu.

„Chceme podporovať investície primárne do regiónov s vysokou nezamestnanosťou a Kysuce sú regiónom s pomerne vysokou nezamestnanosťou. S primátorom a rovnako s podnikateľmi sme sa zhodli - štát nie je od toho, aby vytváral pracovné miesta priamo, štát je od toho, aby vytváral podmienky na tvorbu pracovných miest. Čiže našou úlohou je vytvoriť také prostredie, v ktorom tie pracovné miesta budú vznikať. Je to jedna z hlavných priorít tejto vlády a je to jedna z hlavných priorít rezortu ministerstva hospodárstva,“ uviedol Miškov.

V takmer osemtisícovom hornokysuckom meste, ktoré v súčasnosti eviduje 13-percentnú nezamestnanosť, sa minister stretol s predstaviteľmi samosprávy i miestnymi podnikateľmi. Podľa Miškova nehovorili o žiadnej konkrétnej pomoci, ale mapovali možnosti, ktoré by prichádzali do úvahy v tomto regióne. Odborníci z ministerstva na oblasť investícií ako aj odborníci zo SARIO si prezreli vytypované lokality, ktoré prichádzajú do úvahy pre prípadné investície.

„Takisto som tu mal generálneho riaditeľa energetiky z ministerstva, preberali sme rôzne možnosti budovania obnoviteľných zdrojov energie práve tu v tomto regióne. Som veľmi rád, že k tomuto stretnutiu prišlo a považujem ho za dobrý štart do budúcnosti a do ďalšieho rozvoja regiónu,“ dodal minister Miškov, ktorý dnes v Turzovke absolvoval svoje prvé výjazdové rokovanie vo funkcii. Po Horných Kysuciach chce navštíviť aj ďalšie regióny s vysokou nezamestnanosťou a priamo na mieste zistiť a hovoriť o možnostiach riešenia na jej odstránenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu