Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Miškov pripravený rokovať o NADSME, Krajcer o STV

Daniel Krajcer
Daniel Krajcer

BRATISLAVA – Hlavným bodom dnešného rokovania Koaličnej rady zástupcov SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd budú podľa premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) koncepty nových zákonov.

„A zákonov, ktoré sú v pripomienkovom konaní,“ dodala premiérka. Radičová potvrdila, že sa bude určite riešiť Národná agentúra pre malé a stredné podnikanie, v ktorej existujú podozrenia z tunelovania. Minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS) potvrdil pred rokovaním rady, že v otázke NADSME prináša riešenie. Vláda ho najprv poverila, aby pripravil likvidáciu agentúry, pričom on neskôr pripustil aj možnosť, že sa agentúra napokon nezruší. Pred rokovaním však Miškov nechcel konkretizovať, aký je jeho návrh. „V prípade, že budeme rozoberať NADSME, tak som pripravený, budeme sa o tom baviť, ale zatiaľ je to predčasné,“ povedal.

Premiérka avizuje, že rokovaniu budú dominovať aj ďalšie témy. „Máme otvorenú tému minimálnej mzdy, máme otvorené témy tretí pilier, stavebné sporenie, viacero tém, o ktorých treba hovoriť,“ povedala pred rokovaním Radičová, podľa ktorej sa bude hovoriť aj o Slovenskej televízii. Túto otázku chce otvoriť aj minister kultúry Daniel Krajcer (SaS), ktorý prichádza s návrhom riešenia súčasnej situácie vo verejnoprávnej televízii. „Chápete, že najskôr budem informovať svojich koaličných partnerov,“ dodal Krajcer.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu