Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

HN: Štát prepustí asi 850 pracovníkov colnej správy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štát by do konca marca budúceho roka mal prepustiť približne 850 zamestnancov colnej správy. Napísali to dnes Hospodárske noviny (HN) s odvolaním sa na vyjadrenie ministerstva financií, podľa ktorého pôjde o najvýraznejšie šetrenie v rámci rezortu.

Opatrenie súvisí s plánovaným znížením výdavkov na chod ministerstiev. V colnej správe, ktorá okrem colného konania plní úlohy aj v oblasti správy spotrebných daní, podľa dostupných informácií pracuje niekoľko tisíc ľudí.

"V ostatných organizáciách v rezorte bude riešenie kombináciou znižovania počtu zamestnancov a znižovania priemernej mzdy," povedal hovorca ministerstva financií Martin Jaroš.

Úsporné opatrenia sa podľa HN dotknú aj ďalších ministerstiev, výnimkou sú policajti, hasiči a učitelia. Prepúšťanie štátom platených pracovníkov je súčasťou balíka na ozdravenie verejných financií, ktorý z väčšej časti predpokladá škrtanie výdavkov vlády. Ďalších zhruba trištvrte miliardy eur navyše by mali štátu zaplatiť firmy a ľudia pre chystané zvýšenie daní či rušenie niektorých daňových a odvodových výnimiek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu