Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Výrobca elektromobilov Reva zvažuje závod na Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Indický výrobca elektrických vozidiel Reva Electric Car Company plánuje v Európskej únii postaviť závod, v hre je aj Slovensko. Minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek (Smer-SD) už rokoval o podmienkach prípadnej štátnej pomoci s predstaviteľom spoločnosti Vectra Group, ktorá zastupuje záujmy indického výrobcu.

Informovalo dnes ministerstvo na svojej internetovej stránke. Ak by sa indický výrobca ekologických elektromobilov rozhodol pre Slovensko, fabriku by zrejme postavil v okolí Bánoviec nad Bebravou, kde už má výrobnú prevádzku jeho materská spoločnosť Vectra Group, uviedlo ministerstvo.

 V bánovskom okrese je bez práce zhruba každý desiaty občan, čo je menej než celoslovenský priemer. Spoločnosť Reva Electric Car Company so sídlom v indickom meste Bangalor patrí údajne k lídrom vo výrobe ekologických elektrických vozidiel.

Prvý indický elektromobil vyrobila v roku 2001, plnoautomatické vozidlo s nulovými emisiami, určené predovšetkým pre mestskú prepravu vyváža do 24 krajín sveta. Firma podľa skorších informácií predala niekoľko tisíc elektromobilov, výrobnú kapacitu však plánovala rozšíriť na 30.000 vozidiel ročne.

Na Slovensku pôsobia tri veľké automobilky - Volkswagen, PSA Peugeot Citroën a KIA Motors, ktoré patria k ťahúňom ekonomiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu