Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Liptovský Mikuláš chce vybudovať priemyselný park

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mesto Liptovský Mikuláš plánuje vybudovať priemyselný park. Samospráva predpokladá, že by v ňom mohlo nájsť zamestnanie približne 500 ľudí. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý mesto už predložilo na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA), s výstavbou priemyselného parku by sa malo začať v budúcom roku, pričom ukončenie výstavby je naplánované v decembri 2011.

Priemyselný park by mal mať rozlohu zhruba 52 tisíc metrov štvorcových. Park by mal byť určený najmä pre rozvoj stredne veľkej priemyselnej výroby so zameraním na elektrotechniku, ľahké strojárstvo, nábytkársky priemysel, šitie obuvi a skladové hospodárstvo. V lokalite Okoličné chce mesto vybudovať okrem dopravnej a technickej infraštruktúry aj halový objekt určený pre umiestnenie prevádzok a skladov.

Mesto v zámere nekonkretizovalo koľko prostriedkov si vyžiada vybudovanie priemyselného parku. Na financovanie výstavby parku chce samospráva využiť aj prostriedky z eurofondov prostredníctvom operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. Mesto Liptovský Mikuláš chce do plánovaného priemyselného parku premiestniť aj prevádzky nachádzajúce sa v centrálnej zóne mesta, čím chce zabezpečiť lepší turistický rozvoj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu