Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri Trenčíne vyrastie logistický park za 33,2 mil. €

TRENČÍN - Ďalší logistický komplex by mal čoskoro vyrásť pri Trenčíne. Po dvoch avizovaných projektoch v obciach Chocholná-Velčice a Trenčianske Stankovce by mal logistický park vyrásť aj v katastri susedných Opatoviec.

Trenčianska spoločnosť KUPRED s.r.o. má podľa predloženého zámeru na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA) v pláne vybudovať logistický park na oboch stranách diaľnice D1. Výstavba šiestich skladovacích hál si vyžiada 33,2 mil. eur, park vzdialený 3,5 kilometra od Trenčína podľa štúdie prinesie takmer 40 tisíc metrov zastavanej plochy a 480 parkovacích miest.

Investor plánuje podľa predloženého zámeru začať stavať už tento rok, s priemyselnou výrobou v parku neuvažuje. Ako hlavné dôvody zámeru investor uvádza výbornú prepojenosť na diaľnicu, ako aj železnicu a taktiež rast priemyselných parkov v okolí. KUPRED podľa zámeru vlastní všetky potrebné pozemky.

Len niekoľko sto metrov ďalej v katastri obce Chocholná-Velčice má podľa predloženého zámeru bratislavskej spoločnosti Signum Group s.r.o. vyrásť logistický park za takmer 100 mil. eur, pričom by sa rozprestieral na 40 hektároch priamo pri diaľnici D1 na križovatke s cestou smerom na Brno alebo Zvolen.

Ako sa ďalej uvádza v zámere, park bude tvoriť päť hál s celkovou prenajímateľnou plochou takmer 150-tisíc štvorcových metrov. V katastri Trenčianskych Stankoviec má logistický park pre potenciálnych záujemcov poskytnúť 12 až 15 tisíc metrov štvorcových skladových priestorov a takmer 1 500 metrov štvorcových administratívnych priestorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu