Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bratislava chce vybudovať sieť zberných dvorov

BRATISLAVA – Hlavné mesto Bratislava chce vybudovať sieť zberných dvorov. Mestskí poslanci na dnešnom zasadaní zastupiteľstva odsúhlasili materiál, ktorý predpokladá vytvorenie lepších technických a organizačných podmienok pre separovanie komunálneho odpadu.

Dvory by mali byť vybavené technikou na zber, zhromažďovanie a manipuláciu s oddelenými zložkami komunálneho odpadu. V prvej etape sa uvažuje o vybudovaní zberných dvorov v mestských častiach Rača a Petržalka. V budúcnosti sa predpokladá dobudovanie siete zberných dvorov na optimálny počet zodpovedajúci minimálne počtu okresov hlavného mesta, teda minimálne päť zberných dvorov.

Financovanie projektu počas realizácie zabezpečí hlavné mesto, celkové náklady predstavujú vyše 954-tisíc €. Spolufinancovanie z vlastných zdrojov mesta predstavuje päť percent, o finančný príspevok 95 percent z celkových nákladov sa bude mesto uchádzať z Operačného programu Životné prostredie.

V súčasnosti je v Bratislave k dispozícii pre občanov 11 zberných dvorov, z ktorých dva prevádzkuje hlavné mesto a ostatných deväť prevádzkujú mestské časti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu