Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pred hrozbou nezamestnanosti sa poisťuje stále viac ľudí

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Záujem o pripoistenie v prípade nezamestnanosti, ktoré po strate práce garantuje pravidelné mesačné dávky, rastie. Najväčšej poisťovni na slovenskom trhu Allianz - Slovenskej poisťovni sa od júla zdvojnásobil počet poistencov, ktorí uzavreli takéto zmluvy. Informovala o tom dnes Lucia Muthová z poisťovne.

Pripoistenie ponúka spoločnosť v rámci životného poistenia. Má zabezpečiť náhradu príjmu v prípade, že poistenec zostane bez práce. Celkový počet klientov, ktorí sa proti strate zamestnania poistili, Allianz - SP nespresnil.

"Allianz - SP začne s vyplácaním mesačných dávok po troch mesiacoch nezamestnanosti, a to až do jedného roka," uviedla Muthová. Vyplácaná suma sa potom podľa nej v závislosti od pravidelných poplatkov môže vyšplhať na 75 percent dovtedajšieho príjmu. "Výška poistného sa líši v závislosti od vzdelania klienta a regiónu, z ktorého klient pochádza, čiže z rozdielnej situácie na trhu práce v jednotlivých regiónoch a, samozrejme, aj vo vzdelaní," dodala Muthová.

Slováci stále strácajú prácu v dôsledku hospodárskej krízy, pre ktorú klesá dopyt a objednávky pre domáce firmy. Nezamestnanosť ku koncu júna presiahla podľa metodiky ústredia práce štvorročné maximum 12 percent.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu