Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Nezamestnanosť vo Vranove n/T stúpla na 21,23 %

VRANOV NAD TOPĽOU - Miera evidovanej nezamestnanosti v okrese Vranov nad Topľou dosiahla v júni 21,23 %. Na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny tu evidovali k 30. júnu 8 792 uchádzačov o zamestnanie.

Po odpočítaní osôb, ktoré nemôžu pre rôzne prekážky okamžite nastúpiť do práce, bolo nezamestnaných 7 412. Na konci mesiaca im mohli na úrade práce ponúknuť 108 voľných pracovných miest. Na jednu aktuálnu pracovnú pozíciu pripadlo teda 69 nezamestnaných. Potvrdila to riaditeľka odboru služieb zamestnanosti Oľga Rimárová.

Miera nezamestnanosti medzimesačne stúpla o 0,42 %, medziročný nárast je 7,15 %. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajšieho roka je celkový počet uchádzačov o prácu vyšší o 2 924 osôb. Dvaja zamestnávatelia v júni uskutočnili už predtým ohlásené hromadné prepúšťania, ktorými je ohrozených dovedna 93 pracovných miest. V júni vranovský úrad práce zaevidoval 596 uchádzačov o zamestnanie. Počty nezamestnaných koncom školského roku zvýšili aj absolventi škôl, do evidencie sa prišli zaevidovať hlavne vysokoškoláci. Od septembra ich rady zvýšia predovšetkým maturanti. Priemerná doba evidencie uchádzača o zamestnanie dosiahla v júni 14,51 mesiaca. Zlé čísla ešte zhoršuje 3 678 dlhodobo nezamestnaných, ide o ľudí evidovaných na úrade práce dlhšie ako 12 mesiacov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu