Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Košickom kraji je bez práce takmer 67 tisíc ľudí

KOŠICE - Za sedem mesiacov tohto roka dosiahla miera nezamestnanosti v Košickom kraji 16,75 percenta, úrady práce v regióne evidujú 66 996 disponibilných nezamestnaných, v celoslovenskom rebríčku je kraj na treťom mieste.

Vyplýva to zo štatistiky, ktorú zverejnil Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Z okresov Košického kraja najvyššiu mieru má okres Rožňava – 26,23 percenta, ktorý je v celoslovenskom rebríčku podľa okresov na treťom mieste, na štvrtom mieste v tomto rebríčku je okres Trebišov, kde miera nezamestnanosti dosiahla 24,62. V prvej celoslovenskej dvadsiatke okresov s najvyššou mierou nezamestnanosti sú ešte okresy Gelnica, Košice – okolie, Sobrance a Michalovce. V absolútnom vyjadrení je najviac nezamestnaných ľudí v okrese Trebišov – 12 409, vyše 10 000 nezamestnaných je aj v okresoch Košice – okolie a Michalovce.

Z celkového počtu nezamestnaných je bez práce viac ako rok 28 834 ľudí. Viac ako 48 mesiacov nepracuje 13 243 ľudí. V kraji bolo ku koncu júla 536 voľných pracovných miest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu