Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Samsung presunul výrobu plaziem do Maďarska

Samsung Electronics
Samsung Electronics (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Juhokórejská elektrotechnická spoločnosť Samsung Electronics Slovakia presťahovala časť výroby zo Slovenska do Maďarska.

Výrobu plazmových televízorov nahradila produkciou LED televízorov, o miesto by tak nemal prísť nikto zo zamestnancov. Potvrdila to dnes  hovorkyňa spoločnosti Katarína Holecová.

Dôvodom presunu výroby plazmových televízorov do sesterského podniku v Maďarsku sú podľa Holecovej logistické náklady i oslabenie okolitých mien voči euru. Zmena sa dotkla 400 zamestnancov, ktorí však našli uplatnenie v rámci iných oddelení. "Uvoľnené kapacity sme využili pre novú výrobu LED televízorov, ktorú sme spustili v marci," tvrdila Holecová.

Samsung napriek tomu nepredkladá zníženie výroby. "Podľa optimistického scenára predpokladáme, že tohtoročná výroba bude kopírovať úroveň výroby v minulom roku," povedala Holecová. Upozornila, že naplnenie plánov bude závisieť od dopytu a vývoja hlavnej sezóny v treťom štvrťroku.

Spoločnosť Samsung zvýšila vlani medziročne tržby o 3,2 percenta na 3,39 miliardy eur (102,13 miliardy korún). Firma v minulom roku vyrobila 5,8 milióna televízorov, čo bolo o 35 percent viac než predvlani. Samsung má fabriky v Galante a pri Trnave. V súčasnosti zamestnáva 3700 zamestnancov, z toho viac ako 2700 kmeňových a 900 zamestnancov agentúr dočasného zamestnávania.

Elektrotechnický priemysel je spolu s automobilovou výrobou hlavným ťahúňom ekonomického rastu v krajine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu