Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V Kechneci postavia závod na plechovky

KECHNEC - Nadnárodná spoločnosť Crown začala v priemyselnom parku Kechnec s výstavbou továrne na výrobu hliníkových plechoviek na nápoje za 42 miliónov eur (1,2 miliardy korún). Závod by mali dokončiť v roku 2010, firma v ňom zamestná 100 pracovníkov. Novinárov o tom dnes informovali zástupcovia spoločnosti.

"Závod v Kechneci bude náš najväčší v celom regióne strednej Európy, podnik by tu mal fungovať 20 či 30 rokov," uviedol Ralph Lambert z vedenia spoločnosti. Z podniku bude koncern zásobovať svojich zákazníkov vo viacerých okolitých krajinách. Kapacita podniku bude 750 miliónov plechoviek ročne, v budúcnosti by sa objem výroby mal zvyšovať. V závode by tak v druhej etape malo pracovať približne 200 ľudí.

Počtom vytvorených pracovných miest však Crown nevynahradí ohlásené uzavretie prevádzky americkej spoločnosti Molex, ktorá v Kechneci zamestnávala asi 1000 ľudí.

Crown získal štátnu pomoc päť miliónov eur (vyše 150 miliónov korún). Súčasťou pomoci sú daňové úľavy a iné podpory, poznamenal Lambert.

K investícii viedol podľa Lamberta spoločnosť najmä rast trhu s plechovkami na nápoje v uplynulých rokoch. Medzi odberateľov Crownu patria najväčší svetoví výrobcovia nealkoholických a alkoholických nápojov. Obaly na potraviny sú aj v čase svetovej finančnej krízy tovarom so stabilným odberom, pripomenul Lambert.

Crown už na Slovensku vlastní od roku 1994 závod v Dunajskej Strede. V ňom zamestnáva vyše 100 ľudí a vyrába plechové obaly na zeleninu.

Nadnárodná spoločnosť Crown je jedným z najväčších svetových výrobcov v oblasti výroby plechových obalov. Spoločnosť podniká v 41 krajinách a zamestnáva vyše 22.000 ľudí. Čisté tržby spoločnosti dosahujú ročne 8,3 miliardy dolárov (6,43 miliardy eur).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu