Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Telefonovanie cez roaming: Ušetríte, ale až v auguste!

(Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Dobrá správa pre dovolenkujúcich v Európe. Podľa schváleného nariadenia EÚ totiž od 1. júla začne platiť regulácia roamingových hovorov v rámci Únie.

Tá horšia správa je, že reguláciu v praxi pocítia asi až v polovici augusta, keď už väčšina dovolenkárov bude doma. Európania sa tešia, operátori tvrdia, že to iba zdeformuje trh.

„Podľa nášho názoru regulované ceny nezohľadňujú náklady spojené s vybudovaním a prevádzkovaním roamingového pokrytia a služieb,“ tvrdí hovorca spoločnosti T-Mobile Andrej Gargulák. Ak však operátori budú chcieť poraziť konkurenciu, musia zákazníkom ponúknuť nižšie ceny, ako je eurotarifa. Ak by si zákazník nevybral žiadnu z akcií, ktoré pripravia, automaticky mu bude aktivovaná schválená eurotarifa.

„Treba zdôrazniť, že reguláciu považujeme za najhoršie riešenie a nevhodný zásah do vývoja cien,“ kritizuje spôsob zmeny taríf Peter Tóth, hovorca druhého slovenského operátora Orange. Jediné, na čo si budú musieť dovolenkári dať pozor, bude to, že v Chorvátsku, najobľúbenejšej destinácii Slovákov, tieto nové tarify neplatia. Chorvátsko totiž nie je členom EÚ.

Hovor zo zahraničia bude teda od polovice augusta stáť v prepočte vyše 16 korún za minútu. Ak vám niekto zavolá zo Slovenska a vy budete práve pri mori, zaplatíte za minútu niečo viac ako 8 korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu