Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najväčší predajca BMW v SR zatvára predajne a servisy, hrozí prepúšťanie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Sieť autorizovaných predajní a servisov BMW na Slovensku, ktoré vlastní skupina Tempus, bude oddnes dočasne zatvorená. Spoločnosť sa pre tento krok rozhodla pre pretrvávajúce problémy, ktoré má s rakúskym importérom BMW Vertriebs, čo je 100-percentná dcéra nemeckej prémiovej automobilky.

Pre uzatvorenie štyroch prevádzok BMW Tempus AWT Bavaria a Tempus Bavaria v mestách Bratislava, Banská Bystrica, Poprad a Košice sa Tempus Group rozhodol z viacerých dôvodov. "Prvým je, že BMW Vertriebs, respektíve jeho slovenská organizačná zložka, nechce slovenskej skupine predĺžiť zmluvu o autorizovanom predaji automobilov," uviedol predseda predstavenstva Tempus Group Martin Sojka. Zmluva sa Tempusu AWT Bavaria a Tempusu Bavaria končí k dnešnému dňu.

Podľa Sojku ešte väčším problémom je to, že Rakúšania nechcú predĺžiť partnerstvo s Tempus AWT Bavaria a Tempus Bavaria ani pri autorizovanom servise. "Na to však podľa platnej európskej legislatívy nemajú nárok. Automobilka musí každému, kto spĺňa stanovené podmienky, servis odobriť," povedal Sojka s tým, že Tempus tieto podmienky spĺňa už 15 rokov.

Ďalším dôvodom je, že automobilka už päť mesiacov nedokáže plniť dodávky náhradných dielov pre svoje autorizované servisy.

"Pokiaľ nám nepredĺžia zmluvu na servis vozidiel, na Slovensku sa na niekoľko mesiacov výrazne predĺži doba opravy áut, keďže tu ostane už len šesť z pôvodných 11 servisov," komentoval situáciu Martin Sojka. Zároveň sa v mene spoločnosti ospravedlnil zákazníkom za problémy, ktoré im takto môžu vzniknúť.

"Je nám to veľmi ľúto, no už nevidíme iný spôsob, ako obhajovať svoje práva," zdôraznil Sojka. Dodal, že v prípade nepredĺženia zmluvy, je ohrozených až 221 pracovných miest, 150 z nich priamo v spoločnostiach a ich showroomoch.

Podľa Sojkových slov Tempus AWT Bavaria a Tempus Bavaria dnes na košickom úrade práce oznámia hromadné prepúšťanie, ktoré nastane v prípade, ak BMW Vertriebs nezmení rozhodnutie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu