Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čerstvá vodička na BMW si poplietla plyn s brzdou: Zapichla to do lekárne!

Svedkovia nehody len krútili hlavami Zobraziť galériu (2)
Svedkovia nehody len krútili hlavami (Zdroj: bystricoviny.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Veľké šťastie v nešťastí! Chodci na Hornej ulici v Banskej Bystrici v pondelok krátko pred obedom zažili poriadny šok. Priamo pred ich očami sa cez chodník rovno do výkladu lekárne vyrútilo čierne BMW s mladou vodičkou (33) za volantom, ktorá nevedela "koľká bije" a namiesto brzdy stúpla na plyn. Takmer zrámovala aj 82-ročného deduška, ktorý pred rútiacim sa bavorákom uskočil na poslednú chvíľu.

Čerstvá držiteľka vodičského preukazu v pondelok sadla za volant požičaného BMW a vydala sa brázdiť cesty Banskej Bystrice. Vtedy ani len netušila, že o pár minút sa z nalešteného tátoša stane nepojazdný vrak. Keď sa sústredene pokúšala zaparkovať pred lekárňou na Hornej ulici, poplietli sa jej nohy a namiesto brzdy šliapla na plyn. Píše o tom portál bystricoviny.sk.

Následky boli pochopiteľne hrozivé. Mladá žena na BMW preletela cez chodník plný ľudí a vpálila to rovno do výkladu lekárne. V ceste jej v tej chvíli stál aj 82-ročný dôchodca, ktorý sa neovládateľnému bavoráku len tak-tak stihol uhnúť. Napriek tomu ho však zasiahli úlomky rozbitého skla z výkladu a museli ho na mieste ošetriť záchranári.

Dôchodca mal šťastie, že sa BMW-čku stihol uhnúť.
Zobraziť galériu (2)
Dôchodca mal šťastie, že sa BMW-čku stihol uhnúť.  (Zdroj: bystricoviny.sk)

K ďalším zraneniam našťastie nedošlo.  Škody na výklade ako aj na prednej časti BMW sa však zrejme vyšplhajú na nemalú sumu. Svedkovia kurióznej nehody boli zhrození. „Neviem, načo sadajú za volant takéhoto auta mladé baby, ktoré si mýlia brzdu s plynom, veď mohla niekoho zabiť,” pohoršoval sa jeden z nich. Haváriu vyšetruje polícia. “Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Alkohol u vodičky zistený nebol,” uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Vodička pravdepodobne neobíde bez trestu.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu