Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

O návrhu rozpočtu by poslanci mali začať rokovať vo štvrtok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - O návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok by poslanci NR SR mali začať rokovať vo štvrtok o deviatej hodine. Zmenu programu schôdze parlamentu, podľa ktorej by poslanci mali začať rokovať o zákone roka vo štvrtok ráno, odsúhlasili poslanci v utorok podvečer na základe návrhu predsedu NR SR Pavla Pašku.

Pôvodne mali zákonodarcovia začať o zákone roka rozhodovať už v utorok, avšak minister financií vzhľadom na potrebné úpravy návrhu rozpočtu požiadal ešte minulý týždeň o zmenu termínu prerokovania zákona. Peter Kažimír požiadal o prerokovanie návrhu štátneho rozpočtu až po schválení novely zákona o dani z príjmov a po tom, ako zasadne gestorský výbor pre financie a rozpočet. Ten by mal do návrhu rozpočtu zapracovať potrebné zmeny a až následne by mali o návrhu začať rozhodovať poslanci v pléne.

Zmeny v návrhu budúcoročného rozpočtu si vyžiadali aktuálne údaje o horšom výbere daní a odvodov v tomto a budúcom roku. Podľa informácií zverejnených ministerstvom financií bude štátu v budúcom roku chýbať v daňových a odvodových príjmoch oproti pôvodným odhadom zhruba 250 mil. eur. Minister financií Peter Kažimír už naznačil, že na vykrytie tohto výpadku by sa dala využiť aj rezerva, ktorá je naplánovaná v návrhu rozpočtu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu