Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

EÚ nám dá na zvýšenie zručností zdravotníkov 15 miliónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovensko získa na zvýšenie ďalších zručností pracovníkov v zdravotníctve z Európskeho fondu regionálneho rozvoja takmer 15 mil. eur. Nenávratné finančné príspevky si dokopy rozdelí 13 subjektov, medzi nimi nemocnice, Úrad verejného zdravotníctva SR ale aj neštátne zdravotnícke zariadenie poskytujúce komplexné zdravotnícke zabezpečenie športovcov.

Najviac finančných prostriedkov získa na vzdelávacie aktivity pre lekárov zaradených do odboru rádiológia Nemocnica arm. generála L. Svobodu Svidník, n.o., a to necelé 2 mil. eur.

Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb, a.s., Košice dostane na vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov v oblasti nových metód v diagnostike a liečbe srdcovo- cievnych chorôb takmer 1,9 mil. eur a RZP-Asistenčné služby, s.r.o. Trenčín na projekt "Záchrana života profesionálne a bezpečne" viac ako 1,4 mil. eur.

Do výzvy sa zapojilo 51 záujemcov, zaregistrovaných však bolo iba 47 žiadostí. Celková požadovaná výška príspevku bola necelých 54 mil. eur. Výzva bola vyhlásená koncom minulého roka.

Celkový objem vyčlenených finančných prostriedkov predstavoval 15 mil. eur. Minimálna výška príspevku na jednu žiadosť bola 500 tis. eur a maximálna 2 mil. eur. Uzávierka prijímania žiadostí bola 15. apríla 2011.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu